search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 10:37
MENU CLOSE

Έκλεβαν τα τρόφιμα από τα νοσοκομεία

02.04.2013 08:23
Έκλεβαν τα τρόφιμα από τα νοσοκομεία - Media

Περισσότεροι από 750 τόνοι κρέατος και μεγάλες ποσότητες τυριών «έκαναν φτερά» από τις αποθήκες του Σισμανόγλειου νοσοκομείου μόλις σε ένα μήνα όπως προέκυψε από σχετικό πόρισμα.

Περισσότεροι από 750 τόνοι κρέατος και μεγάλες ποσότητες τυριών «έκαναν φτερά» από τις αποθήκες του Σισμανόγλειου νοσοκομείου μόλις σε ένα μήνα όπως προέκυψε από σχετικό πόρισμα.
 
Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Ελευθεροτυπίας», η διοίκηση του νοσοκομείου μετά τη διαπίστωση διέταξε Ένορκη Διοικητική Εξέταση, εξετάζοντας συνολικά 6 υπαλλήλους του νοσηλευτικού ιδρύματος, καθώς έφεραν την ευθύνη της διακίνησης των τροφίμων.
 
Ωστόσο από τον πρώτο έλεγχο δεν βρέθηκε με σαφήνεια ποιος ακριβώς επωφελήθηκε από την κλοπή, γι' αυτό και από χθες, Δευτέρα, ξεκίνησε νέος, πιο λεπτομερής έλεγχος. Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη «αφαίμαξη» τροφίμων – όπως όλα δείχνουν – ήταν ένας από τους βασικούς λόγους, εκτός βέβαια από την περικοπή κονδυλίων, που το Σισμανόγλειο για ένα διάστημα δεν μπορούσε να προσφέρει τα απαραίτητα είδη τροφίμων και κρέατος στους ασθενείς του. Εξετάζεται ακόμη και η εμπλοκή προσώπων εκτός Σισμανογλείου, αφού δεν αποκλείεται τα τρόφιμα με διάφορους μεσάζοντες να μεταπωλούνταν σε επιχειρήσεις ή σε άλλες πηγές.
 
Η κλοπή όμως σε βάρος του δημόσιου συστήματος υγείας δεν φαίνεται να σταματά εδώ. Καθώς από τον έλεγχο βρέθηκε ότι οι δράστες δεν έκλεβαν μόνο κρέας, αλλά είχαν εφεύρει και έναν τρόπο να υπερχρεώνουν το νοσοκομείο με προϊόντα τα οποία στη συνέχεια αφαιρούσαν: εξέδιδαν δηλαδή υπερτιμολογημένα έγγραφα, ώστε να μπορεί να καλυφθεί η διαφορά από τη μεγάλη έλλειψη τροφίμων.
 
Από την έρευνα οι ελεγκτές κατάλαβαν επίσης ότι οι αποθήκες έμεναν συχνά χωρίς έλεγχο από τους αρμόδιους υπαλλήλους, οι οποίοι φέρονται να εγκατέλειπαν το πόστο τους. «Υπάρχει το ενδεχόμενο η αποθήκη να έμεινε χωρίς επιτήρηση το εν λόγω διάστημα, και ύστερα από δύο εβδομάδες έγινε ενημέρωση ότι η κλειδαριά του ψυγείου κρέατος βρέθηκε παραβιασμένη», σημειώνεται στο πόρισμα.
 
Η συγκεκριμένη υπόθεση πάντως, που μετρά απώλειες χιλιάδων ευρώ -ίσως και πολύ παραπάνω για το Σισμανόγλειο και κατ' επέκταση για το ΕΣΥ-, φαίνεται ότι προκάλεσε έντονη ανησυχία στους αρμοδίους για το αν τέτοιου είδους περιστατικά καταγράφονται και σε άλλα νοσοκομεία της χώρας. Για το λόγο αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει εξονυχιστικός έλεγχος σε πολλά νοσοκομεία της χώρας, τόσο στο Λεκανοπέδιο όσο και στην περιφέρεια. Ειδικά σε εκείνα τα νοσηλευτικά ιδρύματα που εμφανίζονται να έχουν αδικαιολόγητα μεγάλες δαπάνες για τρόφιμα και σίτιση.
 
Πηγή: enet.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 10:36