search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 08:23
MENU CLOSE

ΟΝΝΕΔ: Νίκησαν τα συστήματα και τα κατεστημένα

25.04.2010 05:02
ΟΝΝΕΔ: Νίκησαν τα συστήματα και τα κατεστημένα - Media

Νέος πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, της Νεολαίας της Ν.Δ., όχι κάποιας ΜΚΟ ή κάποιας Ανώνυμης Εταιρείας με ΑΦΜ, είναι ο Ανδρέας Παπαμιμίκος, εκλεκτός του πρώην υπουργού Ευριπίδη Στυλιανίδη, που τον στήριξε με νύχια και με δόντια. Στις εκλογές της περασμένης Κυριακής, ένας μηχανισμός εσωτερικός της Ρηγίλλης και των γραμματειών της Ν.Δ. ηττή­θηκε, αφού στήριξε μια καθαρή, αλλά λίγο ακραία σε απόψεις υποψηφιότητα, αυτή του Κώστα Χατζή.

Νέος πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, της Νεολαίας της Ν.Δ., όχι κάποιας ΜΚΟ ή κάποιας Ανώνυμης Εταιρείας με ΑΦΜ, είναι ο Ανδρέας Παπαμιμίκος, εκλεκτός του πρώην υπουργού Ευριπίδη Στυλιανίδη, που τον στήριξε με νύχια και με δόντια. Στις εκλογές της περασμένης Κυριακής, ένας μηχανισμός εσωτερικός της Ρηγίλλης και των γραμματειών της Ν.Δ. ηττή­θηκε, αφού στήριξε μια καθαρή, αλλά λίγο ακραία σε απόψεις υποψηφιότητα, αυτή του Κώστα Χατζή. Η νίκη του Παπαμιμίκου ήρθε ως συνέχεια της επικράτησης ενός καθηγη­τικού κατεστημένου, με άκρες ισχυρές και στη Ρηγίλλης, που είναι κοντά στο προεδρικό γραφείο. Στις εκλογές της γαλάζιας Νεολαίας, κάποιοι έσπευσαν να μιλήσουν για ήττα του Σαμαρά, αν και οι δυο υποψήφιοι χαρακτηρί­ζονται ως φιλοσαμαρικοί.

Αναμφίβολα ο Χατζής έτυχε της στήριξης πολλών σαμαρικών στελεχών, αλλά ο ίδιος ο Σαμαράς δεν έδωσε γραμμή, κάτι που δεν μπο­ρούσε να γίνει όταν ψήφισαν περίπου 45.000 νεολαίοι, πολύ μεγάλος αριθμός, που θεωρεί­ται όφελος για τη Ν.Δ.

Αν και ο Σαμαράς, που είχε παλαιότερα τον Χατζή στο γραφείο του στο υπουργείο Πολιτισμού, δεν έδωσε γραμμή, στελέχη που είναι μαζί του στήριξαν το στέλεχος από τη Χαλκίδα που ηττήθηκε από τον Παπαμιμίκο, ο οποίος στηρίχθηκε από ένα κατεστημένο κομματικό που δρα σε ΑΕΙ και ΤΕΙ και για το οποίο υπάρχει κάκιστη εικόνα.

Πολλοί μιλάνε, και σωστά, για ήττα της προ­σπάθειας του Σαμαρά για μια νέα εποχή στη Ν.Δ., αφού επικράτησε το συστημικό κακό παρελθόν του κόμματος, όπως έδειξε και η πρωτοφανής παρασκηνιακή δραστηριοποί­ηση ετερόκλητων δυνάμεων που στήριξαν τον Παπαμιμίκο, που έτυχε και της εύνοιας του καραμανλικού συστήματος στη Βόρεια Ελλάδα. Ήδη αρκετοί μιλάνε για επικράτηση των ΜΚΟ, των συμβούλων των καθηγητάδων στα ΑΕΙ και στα ΤΕΙ, ενώ επί των ημερών της νέας ηγεσίας δεν κατέστη δυνατό να κερδίσουν οι κινηματικές διαδικασίες, αφού τόσο από την πλευρά του Χατζή όσο και από την πλευρά του Παπαμιμίκου συγκρούστηκαν δυο μηχανισμοί.

Επί της ουσίας, τον Παπαμιμίκο στήριξε ένα ετερόκλητο σύνολο από πρόσωπα που ήταν κοντά στην Μπακογιάννη, τον Μεϊμαράκη, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Χατζηδάκη, τον Αλογοσκούφη, τον Βουλγαράκη κ.ά. Παρασκηνιακά λέγεται ότι βοήθησε τον Παπαμιμίκο και ο Αρβανιτόπουλος, διευ­θυντής του γραφείου του Σαμαρά. Ο Χατζής στηρίχθηκε από τον Κ. Μαρκόπουλο, τον Μιχαλολιάκο, αλλά και πολλούς σαμαρικούς βουλευτές σε αρκετούς νομούς και από ανθρώπους που είναι στη Ρηγίλλης και στην Αγ. Κωνσταντίνου, όπου και τα γραφεία των Γραμματειών του κόμματος.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 08:22