search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 08:44
MENU CLOSE

Ουρά στις εκλογές της αυτοδιοίκησης οι μνηστήρες από ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ

24.04.2010 07:17
Ουρά στις εκλογές της αυτοδιοίκησης οι  μνηστήρες από ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ  - Media

Μάλλον… τζάμπα έθεσαν τα περιβόητα κριτήρια για τους υποψηφίους τα δυο μεγάλα κόμματα. Την ώρα που ο Θανάσης Τσούρας από το ΠΑΣΟΚ και ο Βασίλης Μιχαλολιάκος από τη Ν.Δ. οργώνουν την Ελλάδα με σκοπό να βρουν τους τέλειους υποψηφίους για τη θέση των νέων περιφερειαρχών και των δημάρχων, δεκάδες ενδιαφερόμενοι δηλώνουν έτοιμοι να διεκδικήσουν έναν από τους δύο θώκους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Και ας μην ξέρουν τι δουλειά θα κάνουν και με τι λεφτά.

Μάλλον… τζάμπα έθεσαν τα περιβόητα κριτήρια για τους υποψηφίους τα δυο μεγάλα κόμματα. Την ώρα που ο Θανάσης Τσούρας από το ΠΑΣΟΚ και ο Βασίλης Μιχαλολιάκος από τη Ν.Δ. οργώνουν την Ελλάδα με σκοπό να βρουν τους τέλειους υποψηφίους για τη θέση των νέων περιφερειαρχών και των δημάρχων, δεκάδες ενδιαφερόμενοι δηλώνουν έτοιμοι να διεκδικήσουν έναν από τους δύο θώκους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Και ας μην ξέρουν τι δουλειά θα κάνουν και με τι λεφτά.

Ας δούμε λοιπόν μέχρι σήμερα ποια ονόματα υποψηφίων βρίσκονται προς συζήτηση στα επιτελεία των δυο μεγάλων κομμάτων.

ΑΤΤΙΚΗ: Από το ΠΑΣΟΚ ακούγονται τα ονόματα του βουλευτή και πρώτου σε ψήφους στην Α’ Αθήνας Κώστα Σκανδαλίδη, του Βασίλη Οικονόμου (λένε ότι τον στηρίζει ο Πάγκαλος) και των δυο νομαρχών, Γιάννη Μίχα και Γιάννη Σγουρού.

Πολλοί ισχυρίζονται ότι ο Παπανδρέου δεν αποκλείεται να πάει σε πρόσωπο επιλογής του, όπως στον Παύλο Γερουλάνο ή την Τίνα Μπιρμπίλη, η οποία γνωρίζει πολλά από τα προβλήματα της περιφέρειας λόγω ενασχόλησης με τα θέματα περιβάλλοντος. Η Άννα Διαμαντοπούλου ανθίσταται στις πιέσεις που δέχεται ενώ ο εισηγητής του «Καλλικράτη» Γιάννης Ραγκούσης μπορεί να είναι η έκπληξη.

Ο πρώην γραμματέας της Ν.Δ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης βρίσκεται στις πρώτες θέσεις των υποψήφιων για το χρίσμα του περιφερειάρχη. Ακολουθεί ο Άρης Σπηλιωτόπουλος ενώ πολλοί έχουν κατά νου τον Μάκη Βορίδη, θεωρώντας ότι ο βουλευτής του ΛΑΟΣ μπορεί να αποδυναμώσει οποιαδήποτε άλλη υποψηφιότητα από την πλευρά της Ν.Δ.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – ΘΡΑΚΗ: Τουλάχιστον τρεις πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είναι υποψήφιοι γι’ αυτή την περιφέρεια. Ο πρώην νομάρχης Έβρου Νίκος Ζαμπουνίδης, ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής Παναγιώτης Σγουρίδης και ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Φωτιάδης, ενώ δυνατά παίζει και η περιφερειάρχης Θεσσαλίας Πόπη Γερακούδη.

* Από τη Ν.Δ. τουλάχιστον οκτώ αυτοδιοικητικά και κεντρικά πολιτικά στελέχη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον: Ο πρώην υπουργός Μακεδονίας – Θράκης Γιώργος Καλαντζής, ο πρώην περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας – Θράκης και στενός φίλος του Σαμαρά Δημήτρης Σταμάτης, ο πρώην βουλευτής Έβρου Σταύρος Κελέτσης, ο νομάρχης Ξάνθης Γιώργος Παυλίδης, ο υπερνομάρχης Δράμας – Καβάλας – Ξάνθης Κώστας Τάτσης, ο νομάρχης Καβάλας Θεόδωρος Καλλιοντζής, ο πρώην βουλευτής Έβρου Άκης Γεροντόπουλος, ο πρώην περιφερειάρχης Μιχάλης Αγγελόπουλος. Η μουσουλμανική μειονότητα δεν φαίνεται να έχει αποφασίσει εάν θα υποστηρίξει υποψήφιο των δυο μεγάλων κομμάτων ή θα κατεβάσει δικό της.

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Γιάννης Μαγκριώτης θεωρείται σοβαρή υποψηφιότητα από ΠΑΣΟΚ, όπως και ο πρώην υπουργός Γιώργος Φλωρίδης. Ακούγονται ακόμη τα ονόματα των Βασίλη Γερανίδη, Σίμου Δανιηλίδη και Κώστα Παπαδόπουλου, ενώ όσα λέγονται για τον Άκη Τσοχατζόπουλο μάλλον δεν έχουν βάση.

* Το θέμα με την υποψηφιότητα του Παναγιώτη Ψωμιάδη δεν έχει ξεκαθαρίσει, αφού κατά πληροφορίες ο ίδιος θα επιθυμούσε την καρέκλα του δημάρχου Θεσσαλονίκης. Πάντως, εάν τελικά πάρει το χρίσμα της Ν.Δ., και ο Γιώργος Καρατζαφέρης θα ζητήσει την υπερψήφισή του.

* Ο ΣΥΡΙΖΑ επίσημα δεν έχει δείξει ακόμα την προτίμησή του, ωστόσο ο Δημήτρης Παπαδημούλης πρότεινε συνεργασία με τους Οικολόγους και την υποψηφιότητα του Μιχάλη Τρεμόπουλου.

ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, πρώην δήμαρχος Κοζάνης Πάρις Κουκουλόπουλος φαίνεται ότι προκρίνεται από τα στελέχη για περιφερειάρχης. Ακούγονται ακόμη τα ονόματα των Αλέκου Αθανασιάδη, Λάζαρου Λωτίδη και Νίκου Σαμαρά.

* Από τη Ν.Δ. ο νομάρχης Κοζάνης Γιώργος Δάκης δήλωσε υποψηφιότητα χωρίς να υπολογίσει τον… ξενοδόχο. Ως ενδιαφερόμενοι από την πλευρά της Ν.Δ. εμφανίζονται και οι Χρήστος Φώλιας, Σωτήρης Βόσδος, Φώτης Γκούπας, Παύλος Αλτίνης και η Βίβιαν Μπουζάλη. Τους δυο τελευταίους φαίνεται να υποστηρίζει και ο ΛΑΟΣ.

ΗΠΕΙΡΟΣ: Ο Γ’ αντιπρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Αργύρης και ο νομάρχης Πρέβεζας Βασίλης Ιωάννου έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον από το ΠΑΣΟΚ.

* Από τη Ν.Δ. ο νομάρχης Ιωαννίνων Αλέκος Καχριμάνης έχει δηλώσει «παρών», ενώ δεν αποκλείεται να εκδηλώσει το ενδιαφέρον του και ο πρώην υφυπουργός Αντώνης Μπέζας.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ: Τουλάχιστον επτά είναι οι ενδιαφερόμενοι από το ΠΑΣΟΚ: Οι βουλευτές Βασίλης Έξαρχος και Έκτωρ Νασιώκας, ο νομάρχης Μαγνησίας Απόστολος Παπατόλιος, οι Φώτης Χατζημιχάλης, Βάσω Μόσιαλου, Ηλίας Λιακόπουλος και ο πρώην νομάρχης Μαγνησίας Πάνος Σκοτεινιώτης βρίσκονται μεταξύ των υποψηφίων.

* Από τη Ν.Δ. ενδιαφέρον έχουν εκφράσει ο νομάρχης Τρικάλων Ηλίας Βλαχογιάννης, ο πρώην υφυπουργός Θανάσης Νάκος, ο νομάρχης Λάρισας Λουκάς Κατσαρός και η πρώην βουλευτής Ζέτα Μακρή. Ακούγονται ακόμα οι Μάξιμος Χαρακόπουλος, Κώστας Αγοραστός και Κώστας Πάσχος. Τον τελευταίο μάλλον θα υποστηρίξει και ο ΛΑΟΣ.

ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ: Τα γκάλοπ δίνουν πρωτιά στην Τόνια Αντωνίου από το ΠΑΣΟΚ, ενώ δήλωσε πρόθεση ο νομάρχης Βοιωτίας Κλέαρχος Περγαντάς. Ακόμα ενδιαφέρονται ο πρώην υφυπουργός Δημήτρης Αλαμπάνος, ο Νότης Μαριάς και ο πρώην βουλευτής Δημήτρης Πιπεργιάς.

* Ο πρώην υφυπουργός Υγείας επί Ν.Δ. Θανάσης Γιαννόπουλος φαίνεται να ενδιαφέρεται, ενώ έχει εξασφαλίσει τη στήριξη του ΛΑΟΣ. Τέλος και ο νομάρχης Φθιώτιδας Θανάσης Χειμάρας έχει εκφράσει ενδιαφέρον.

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ: Οι νομάρχες Αχαΐας Δημήτρης Κατσικόπουλος και Αιτωλοακαρνανίας Θύμιος Σώκος θα διεκδικήσουν με αξιώσεις το χρίσμα, ενώ φαίνεται να ενδιαφέρονται και ο υφυπουργός Θάνος Μωραΐτης, ο πρώην υφυπουργός Γιάννης Ζαφειρόπουλος και ο Παναγιώτης Παπαγιαβής.

* Ο βουλευτής της Ν.Δ. Γιώργος Κοντογιάννης και ο Νίκος Νικολόπουλος από τη Ν.Δ. αφήνουν να εννοηθεί ότι ενδιαφέρονται, ενώ ακούγεται και ο Παναγιώτης Καββαδάς.

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ: Πολλοί στο ΠΑΣΟΚ θεωρούν ιδανικές λύσεις τους Δημήτρη Ρέππα, Πάνο Μπεγλίτη και Ροβέρτο Σπυρόπουλο, αλλά οι ίδιοι… δεν κόβουν φλέβες.

* Ο Γιάννης Μανώλης από τη Ν.Δ. φαίνεται να θέτει σοβαρή υποψηφιότητα ενώ ακούγονται και οι Ανδρέας Λυκουρέντζος, Βασίλης Σωτηρόπουλος και Κώστας Φούρκας. Ο ΛΑΟΣ ίσως στηρίξει τον Πέτρο Τατούλη.

ΚΡΗΤΗ: Ο υφυπουργός Οικονομίας Σταύρος Αρναουτάκης, η νομάρχης Ευαγγελία Σχοιναράκη και ο δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης είναι η τριάδα από την οποία μάλλον θα επιλέξει ο Γιώργος Παπανδρέου.

* Από τη Ν.Δ. ο πρώην διοικητής του ΟΑΕΔ Γιώργος Βερναρδάκης και ο ευρωβουλευτής Κώστας Πουπάκης φαίνεται ότι ενδιαφέρονται σοβαρά για το αξίωμα του περιφερειάρχη.

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ: Ο Αντώνης Κοτσακάς και ο νομάρχης Χίου Πολύδωρος Λαμπρινούδης φέρονται ως επικρατέστεροι από το ΠΑΣΟΚ, ενώ η Ν.Δ. συζητά τις υποψηφιότητες των Γιάννη Κοσμίδη, Σέργιου Τσίφτη, Χριστίνας Καλογήρου και του νομάρχη Λέσβου Παύλου Βογιατζή.

ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ: Ο νομάρχης Γιάννης Μαχαιρίδης λένε ότι έχει το προβάδισμα από το ΠΑΣΟΚ ενώ ακούγεται και το όνομα του Γιώργου Ανωμερίτη.

* Από τη Ν.Δ. ο πρώην περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου Χαράλαμπος Κόκκινος θέλει το χρίσμα πάση θυσία. Ακούγονται και τα ονόματα των Αναστάσιου Καραμάριου και Βασίλη Υψηλάντη.

ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ: Ο πρώην δήμαρχος Λευκάδας Παναγιώτης Σκληρός, ο πρώην δήμαρχος Αργοστολίου Μάκης Φόρτε, ο Ανδρέας Παγκράτης και ο υποψήφιος βουλευτής Κέρκυρας Γιώργος Καλούδης ενδιαφέρονται από το ΠΑΣΟΚ.

* Από τη Ν.Δ. ακούγονται η ευρωβουλευτής Ρόδη Κράτσα, ενώ δεν αποκλείεται ο βουλευτής Νίκος Δένδιας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 08:35