search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:43
MENU CLOSE

«Πετάνε» για Κίεβο οι μικροί!

04.04.2013 06:19
«Πετάνε» για Κίεβο οι μικροί! - Media

Την Παρασκευή 5/4 το μεσημέρι στις 14:20 αναχωρεί η Εθνική ομάδα Κολύμβησης εφήβων/νεανίδων, που θα λάβει μέρος στην Πολυεθνή Συνάντηση, η οποία θα διεξαχθεί στο Κίεβο της Ουκρανίας αυτό το Σαββατοκύριακο 6 και 7 Απριλίου.

Την Παρασκευή 5/4 το μεσημέρι στις 14:20 αναχωρεί η Εθνική ομάδα Κολύμβησης εφήβων/νεανίδων, που θα λάβει μέρος στην Πολυεθνή Συνάντηση, η οποία θα διεξαχθεί στο Κίεβο της Ουκρανίας αυτό το Σαββατοκύριακο 6 και 7 Απριλίου.
Η αποστολή, που αποτελείται από δεκαπέντε αθλητές/τριες, θα λάβει μέρος στα εξής αγωνίσματα:
Χρήστος Μουζάς 200μ. και 400μ. μικτή ατομική, 200μ. πρόσθιο
Απόστολος Χρήστου 50μ., 100μ. και 200μ. ύπτιο
Φώτης Μυλωνάς 50μ. και 100μ. ελεύθερο
Χρήστος Κιτσούλης 50μ. πρόσθιο
Γιάννης Καϊσαρλής 50μ. και 100μ. πεταλούδα
Απόστολος Ταυλαρίδης 200μ. ελεύθερο
Βαγγέλης Τσιραπίδης 200μ. πεταλούδα, 400μ. και 1500μ. ελεύθερο
Κώστας Μουρατίδης 100μ. πρόσθιο
Στυλιανή Ελευθερία Απλάντη 800μ. ελεύθερο
Παναγιώτα Μαρία Ελμάλη 200μ. ελεύθερο
Αγγελική Μαρία Μαυραντζά 50μ., 100μ. και 200μ. πρόσθιο
Μαρία Μπασδέκη 50μ., 100μ. και 200μ. πεταλούδα
Παναγιώτα Παναγοπούλου 200μ. και 400μ. μικτή ατομική
Βασιλική Σταυρούλα Μπάκα 50μ. και 100μ. ελεύθερο
Ελένη Άννα Κουτσουβέλη 50μ., 100μ. και 200μ. ύπτιο
Περσεφόνη Μοιρά 400μ. ελεύθερο
Συνοδοί προπονητές θα είναι οι Χρυσάφης Βαγγελακάκης και Γιάννης Ορφανίδης.
Να θυμίσουμε ότι στην περσινή διοργάνωση, που είχε πραγματοποιηθεί στην Coimbra της Πορτογαλίας, η Εθνική ομάδα εφήβων/νεανίδων είχε κατακτήσει την τρίτη θέση στη γενική βαθμολογία, τη δεύτερη στα αγόρια και την έβδομη στα κορίτσια.
Το Aquaticsnews.com επικοινώνησε με μερικούς από τους αθλητές/τριες, που θα συμμετάσχουν στην Πολυεθνή Συνάντηση του Κιέβου και μας μίλησαν σχετικά με τους στόχους τους σε αυτούς τους αγώνες.
Ο Απόστολος Χρήστου του Γ.Σ. Περιστερίου, που διανύει εξαιρετική περίοδο και είναι ο μοναδικός έφηβος, μέχρι στιγμής, που έχει πάρει την πρόκριση τόσο για το Παγκόσμιο Εφήβων/Νεανίδων στο Ντουμπάι, όσο και για το αντίστοιχο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Πόζναν (για αυτή τη διοργάνωση την πρόκριση έχει πάρει και ο Μιχάλης Κοντιζάς), μας μίλησε για τους αγώνες που θα συμμετάσχει αυτό το Σαββατοκύριακο στο Κίεβο: «Αυτή η διοργάνωση είναι μία ευκαιρία να δω σε τι κατάσταση βρίσκομαι εν όψει των μεγάλων διοργανώσεων που ακολουθούν στη σεζόν και στόχος μου είναι να κολυμπήσω κοντά στους χρόνους, που έχω κάνει από την ΟΠΕΝ και από το πρωτάθλημα κατηγοριών. Επίσης πιστεύω πως μπορώ να πετύχω κάποια διάκριση με μετάλλιο εφόσον κάνω μία καλή εμφάνιση».
Ο συναθλητής του στον Γ.Σ. Περιστερίου Χρήστος Μουζάς αναφέρθηκε στους αγώνες αυτούς, στους οποίους και ο ίδιος θα συμμετέχει και είναι μέρος της προετοιμασίας του: «Αυτό το Σαββατοκύριακο θα είμαι ένας από τους αθλητές της εθνικής που θα πάρουν μέρος στην πολυεθνή Συνάντηση. Είμαι πολύ χαρούμενος, που θα πάρω μέρος και επίσης που η Ομοσπονδία μας δίνει αυτή τη δυνατότητα, αν και αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα, όπως όλος ο αθλητισμός. Συγκεκριμένα σε αυτούς τους αγώνες θα κολυμπήσω στα 200μ. και 400μ. μικτή ατομική και στα 200μ.  πρόσθιο και άμα κρίνουν οι προπονητές πως πρέπει να συμμετάσχω σε σκυτάλη θα το κάνω. Οι στόχοι μου γι’ αυτούς τους αγώνες είναι φυσικά να πετύχω μια διάκριση, που θα με φέρει κοντά σε ένα μετάλλιο, αλλά και να πλησιάσω τα ατομικά μου ρεκόρ, καθώς βρίσκομαι στα μέσα της προετοιμασίας μου για το Ακρόπολις όπου θα κυνηγήσω το όριο για το πανευρωπαϊκό στο Πόζναν. Οπότε αυτοί οι αγώνες είναι πρόκληση για εμένα για να δω σε τι κατάσταση είμαι, αλλά και να πετύχω μία διάκριση στο βάθρο, που θα με ικανοποιήσει σε μεγάλο βαθμό».
Η Βασιλική Μπάκα του Ν.Ο. Καλαμάτας «Ο Ποσειδών» είπε χαρακτηριστικά: «Θα πέσω σε δύο αγωνίσματα στα 50μ. και 100μ. ελεύθερο, αλλά και σε όλες τις σκυτάλες (4χ100μ. μικτή, 4χ100μ. και 4χ200μ. ελεύθερο). Οι αγώνες στο Κίεβο είναι δωδεκαεθνείς έτσι θα υπάρχει καλός συναγωνισμός και θα μας δοθεί η δυνατότητα για να κάνουμε καλούς χρόνους. Εάν και δεν είμαι προετοιμασμένη για τους αγώνες αυτούς, στόχος μου είναι το μετάλλιο, όπου είναι και εφικτό».
Ακόμα μία αθλήτρια της εθνικής μας η Στελλίνα Απλάντη του Ν.Ο.Β. «Αργοναύτες» δήλωσε: «Τον τελευταίο καιρό είχα πολλά προβλήματα υγείας, αλλά ευτυχώς τα ξεπέρασα και θα καταφέρω να συμμετάσχω στην Πολυεθνή Συνάντηση στο Κίεβο. Θα κολυμπήσω στα 800μ. ελεύθερο και επίσης στα 4χ100μ. και 4χ200μ. ελεύθερο. Είχα κάποια προβλήματα από την ΟΠΕΝ, όπου είχα κολυμπήσει άρρωστη. Δύο εβδομάδες είχε και έναν τραυματισμό στον ώμο μου και έμεινα μία εβδομάδα εκτός κανονικών προπονήσεων κάνοντας λίγα μέτρα. Επίσης λίγο πριν και το πρωτάθλημα κατηγοριών είχα ταλαιπωρηθεί από γαστρεντερίτιδα. Δεν μπορώ να πω ότι είμαι 100% έτοιμη. Πάντως αυτές τις μέρες κάνω δυνατή προπόνηση και νομίζω ότι είμαι τουλάχιστον 90% έτοιμη. Έτσι πιστεύω και θα προσπαθήσω για το καλύτερο και εύχομαι να εκπροσωπήσω με τον καλύτερο εαυτό μου τη χώρα μου».
 
Πηγή: aquaticsnews.com
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:43