search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:48
MENU CLOSE

Σε επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας προχωρούν ΟΣΕ και Προαστιακός

04.04.2013 06:33
«Χειρόφρενο» σε τρένα και προαστιακό την Τετάρτη - Media

Μετ' εμποδίων θα γίνονται οι μετακινήσεις με τους συρμούς της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του Προαστιακού Σιδηροδρόμου μέχρι και την Παρασκευή, καθώς οι εργαζόμενοι προχωρούν σε καθημερινές 8ωρες στάσεις εργασίας από τις 16:00 έως τις 00:00.

Μετ' εμποδίων θα γίνονται οι μετακινήσεις με τους συρμούς της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του Προαστιακού Σιδηροδρόμου μέχρι και την Παρασκευή, καθώς οι εργαζόμενοι προχωρούν σε καθημερινές 8ωρες στάσεις εργασίας από τις 16:00 έως τις 00:00. Επίσης, το Μετρό δεν θα εκτελεί δρομολόγια στο τμήμα Δουκ. Πλακεντίας – Αεροδρόμιο μετά τις 16:00.
Οι λόγοι της κινητοποίησης σύμφωνα με το Σωματείο Εργαζομένων Προαστιακού είναι:

  1. Η άρνησή της ΤΡΑΙΝΟΣΕ να υπογραφεί νέα συλλογική σύμβαση εργασίας,
  2. Η αδικαιολόγητη, καταρχήν υπαγωγή του προσωπικού στις διατάξεις του Ν. 4093/2012 (ενιαίο μισθολόγιο), περαιτέρω δε η εσφαλμένη εφαρμογή του με άμεσο αποτέλεσμα την περαιτέρω εξαθλίωση των μισθώ,
  3. Η άνευ προηγουμένου ιδιωτικοποίηση της υπηρεσίας και των υπηρεσιών της, έκφανση της οποίας αποτελεί η ανάθεση πρακτόρευσης των εισιτηρίων σε ιδιώτες όπως συνέβη στους σταθμούς Κιάτου, Κορίνθου, Κορωπίου, Πειραιά αλλά και Δ. Πλακεντίας, και
  4. Το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας της εταιρίας δια του ΤΑΙΠΕΔ.

Προβλήματα στις πτήσεις ενδέχεται να προκαλέσει και η 24ωρη απεργία που έχει εξαγγείλει για την Πέμπτη η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας με αφορμή την ''αιφνιδιαστική'' κατάθεση και ψήφιση τροπολογίας που αναφέρεται στην προσαρμογή του υφιστάμενου νομικού πλαισίου που σχετίζεται με τη διαγωνιστική διαδικασία για την αξιοποίηση των κρατικών αεροδρομίων.
 
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:47