search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:02
MENU CLOSE

Τα βρήκαν για το χαράτσι

04.04.2013 06:42
Τα βρήκαν για το χαράτσι - Media

Σε συμφωνία για το χαράτσι κατέληξαν χθες βράδυ οι πολιτικοί αρχηγοί υπό τον «φόβο» της τρόικας που βρίσκεται σήμερα στην Αθήνα για να αξιολογήσει  την πρόοδο του ελληνικού προγράμματος.

Σε συμφωνία για το χαράτσι κατέληξαν χθες βράδυ οι πολιτικοί αρχηγοί υπό τον «φόβο» της τρόικας που βρίσκεται σήμερα στην Αθήνα για να αξιολογήσει  την πρόοδο του ελληνικού προγράμματος.
 
Κατά την σύσκεψη οι πρόεδροι των ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν τελικά από τις θέσεις τους σχετικά με την επέκταση του χαρατσιού και το 2013, και με μια λεκτική ακροβασία το βάφτισαν ενιαίο φόρο προκειμένου να μπορέσουν να αμβλύνουν τις κοινωνικές αντιδράσεις και να πείσουν τους βουλευτές τους να το ψηφίσουν.
 
Όπως δήλωσε βγαίνοντας από τη σύσκεψη ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο ενιαίος φόρος στα ακίνητα θα συνεχίσει να εισπράττεται και το 2013 μέσω της ΔΕΗ ενώ θα γίνει προσπάθεια να διευρυνθεί η φορολογική βάση και να μειωθεί το ποσό για όσους ήδη το καταβάλλουν.
 
 Η κυβέρνηση θα ήθελε η μείωση να ξεκινήσει από το 2013 και να είναι της τάξης του 10% και να αυξηθεί μέχρι 15%. Το ακριβές ποσοστό όμως θα καθοριστεί μετά από τις διαπραγματεύσεις που θα γίνουν με την τρόικα.
 
Στην σύσκεψη όπως δήλωσαν οι δύο πολιτικοί αρχηγοί συζητήθηκαν μόνο τα ανοικτά θέματα που υπάρχουν ενόψει της έλευσης του κλιμακίου της Τρόικας.
Βγαίνοντας από την σύσκεψη ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης δήλωσε: «Αντιμετωπίσαμε όλα όσα είναι στην διαπραγμάτευση με την Τρόικα. Προσερχόμαστε με κοινή θέση να αντικατασταθεί το Ειδικό Τέλος από τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων που θα έχει προοδευτικό χαρακτήρα. Ο εισπρακτικός μηχανισμός θα είναι η ΔΕΗ, με τον σημερινό χαρακτήρα, όποιος δεν θέλει να το πληρώνει μέσω της ΔΕΗ θα διαβιβάζεται στην ΔΟΥ. Προσερχόμαστε με κοινή θέση και κοινή διεκδίκηση έναντι της Τρόικας. Ο Ενιαίος Φόρος Ακινήτων θα σημάνει ελάφρυνση των Ελλήνων πολιτών».
 
Ο κ. Βενιζέλος δήλωσε: «Συζητήσαμε επί μακρόν όλα τα ανοικτά θέματα της διαπραγμάτευσης με την Τρόικα γιατί πρέπει να ολοκληρωθούν οι συζητήσεις και να εκταμιευτεί η δόση. Πρέπει ο πολίτης και ο άνεργος να προστατευθεί σε μία Ευρώπη που είναι σε νευρικότητα και να θωρακιστεί η οικονομία από την κυπριακή κρίση. Το 2011 όταν αποφασίστηκε το Ειδικό Τέλος, τότε δεν υπήρχε άλλη λύση, ήταν έκτακτο και προσωρινό. Τώρα πρέπει να περάσουμε στον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων που θα έχει προοδευτικό χαρακτήρα. Ο μηχανισμός είσπραξης θα είναι για το 2013 η ΔΕΗ, αλλά δεν θα κόβεται το ρεύμα, ενώ από το 2014 θα είναι οι εφορίες».
 
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:57