search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 18:10
MENU CLOSE

Το γαλλικό σινεμά γιορτάζει

04.04.2013 21:00
Το γαλλικό σινεμά γιορτάζει - Media

Η γοητευτική ηθοποιός Καρόλ Μπουκέ, ένα από τα κορίτσια του Τζέιμς Μποντ όταν τον ενσάρκωνε ο Ρότζερ Μουρ. Ο διάσημος μουσικός συνθέτης ελληνικής καταγωγής Αλεξάντρ Ντεσπλά, που έχει το Χόλιγουντ στα πόδια του.

Η γοητευτική ηθοποιός Καρόλ Μπουκέ, ένα από τα κορίτσια του Τζέιμς Μποντ όταν τον ενσάρκωνε ο Ρότζερ Μουρ. Ο διάσημος μουσικός συνθέτης ελληνικής καταγωγής Αλεξάντρ Ντεσπλά, που έχει το Χόλιγουντ στα πόδια του. Ο σκηνοθέτης της φημισμένης ταινίας «Ο εραστής της κομμώτριας» Πατρίς Λεκόντ. Είναι οι διάσημοι καλεσμένοι του 14ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Αθήνας, που ξεκινάει σήμερα και θα διαρκέσει έως τις 10 Απριλίου.
Την αυλαία ανοίγει η ταινία «Δουλειές» της Brigitte Rouan, παρουσία της σκηνοθέτιδας. Αλλά λίγο πιο πριν, σε απογευματινή προβολή, η ανάδοχος του φετινού φεστιβάλ, η Καρόλ Μπουκέ, θα παρουσιάσει το «Πολύ όμορφη για σένα» του Μπερτράντ Μπλιε, όπου η Γαλλίδα ηθοποιός πρωταγωνιστούσε στο πλευρό ενός ακόμα διάσημου σταρ, του Ζεράρ Ντεπαρντιέ. Η Brigitte Rouan είναι η σκηνοθέτιδα και της κωμωδίας «Tu honoreras ta mere et ta mere», που γυρίστηκε στη Μήλο. Συμμετέχουν από ελληνικής πλευράς οι Λάκης Λαζόπουλος, Ντέμης Ρούσσος, Πολύδωρος Βογιατζής.
Ο Αλεξάντρ Ντεσπλά βρίσκει πάντα χρόνο να έρθει στην Αθήνα, έχει ξαναβρεθεί καλεσμένος του Γαλλόφωνου Φεστιβάλ, παρόλο που είναι ένας πραγματικά πολυάσχολος επαγγελματίας της βιομηχανίας του κινηματογράφου. Φέτος υπέγραψε το σάουντρακ του οσκαρικού «Επιχείριση: Αργώ» του Μπεν Άφλεκ, αλλά και του αμφιλεγόμενου «Zero Dark Thirty» της Κάθριν Μπίνγκελοου. Θα παρουσιάσει την ταινία «Renoir» του Ζιλ Μπουρντό, της οποίας φυσικά έχει γράψει το σάουντρακ, ενώ είναι ο φετινός πρόεδρος της διοργάνωσης.
Το φεστιβάλ θα κλείσει με την τρισδιάστατη ταινία κινουμένων σχεδίων «Μπουτίκ για αυτόχειρες» του Πατρίς Λεκόντ, που έχει παράδοξους ήρωες τα μέλη μιας οικογένειας που διατηρεί ένα μαγαζάκι με είδη για… αυτοκτονία. Η κατσουφιασμένη και σκοτεινή οικογένεια πουλάει τρόπους, μεθόδους και είδη που διευκολύνουν την αυτοκτονία, μέχρι που ο μικρότερος γιος αρχίζει να χαμογελάει και να εκτιμά τη ζωή.
Μέσα σε επτά μέρες, θα προβληθούν σαράντα ταινίες. Το φεστιβάλ φέτος είναι μικρότερο σε διάρκεια και σε ποσότητα ταινιών, από άλλες χρονιές, αλλά δεν έχει χαμηλώσει τον πήχη. Ως συνήθως, συνδυάζει λαμπερούς καλεσμένους, σινεφίλ ταινίες, εκπαιδευτικές δράσεις. Θα παρουσιαστεί ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα της φετινής γαλλικής παραγωγής, η οποία ανέκαθεν είχε το πιστό της κοινό στην Ελλάδα. Είμαστε, άλλωστε, από τις χώρες που δείχνουν προτίμηση στο καλό γαλλικό σινεμά.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 18:10