search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:23
MENU CLOSE

Κι άλλη λύση για αυθαίρετα

04.04.2013 21:00
oldphotosassets_large_t_942_431448081365091959.jpg

Λύση στον γόρδιο δεσμό της νομιμοποίησης των αυθαιρέτων και των ημιυπαίθριων χώρων επιχειρεί να δώσει η κυβέρνηση και στο πλαίσιο αυτό εντός των επόμενων ημερών θα δώσει στη δημοσιότητα το νομοσχέδιο, το οποίο «ξεμπλοκάρει» τα αυθαίρετα και τα νομιμοποιεί πλήρως ακόμα και αν δεν έχουν οικοδομική άδεια. 

Λύση στον γόρδιο δεσμό της νομιμοποίησης των αυθαιρέτων και των ημιυπαίθριων χώρων επιχειρεί να δώσει η κυβέρνηση και στο πλαίσιο αυτό εντός των επόμενων ημερών θα δώσει στη δημοσιότητα το νομοσχέδιο, το οποίο «ξεμπλοκάρει» τα αυθαίρετα και τα νομιμοποιεί πλήρως ακόμα και αν δεν έχουν οικοδομική άδεια. Παράλληλα, το νομοσχέδιο προβλέπει τη δυνατότητα να τακτοποιηθούν για 30 χρόνια οι παρανομίες σε άλλα ακίνητα.

Συγκεκριμένα, νόμιμα θα θεωρούνται όλα τα κτίσματα που ανεγέρθηκαν προ του 1975 και δεν διαθέτουν οικοδομική άδεια, σύμφωνα με το νέο σχέδιο νόμου.

Με το ίδιο νομοθέτημα, νομιμοποιούνται όλες οι μικροαυθαιρεσίες ενός ακινήτου που διαθέτει οικοδομική άδεια. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Έθνους», η δυνατότητα νομιμοποίησης των μικρών αυτών πολεοδομικών παραβάσεων θα ισχύει εσαεί.

Προβλέπεται ακόμα να νομιμοποιηθούν ορισμένες μεσαίου εύρους αυθαιρεσίες, όπως παραδείγματος χάριν κλεισμένος ημιυπαίθριος χώρος περιορισμένης επιφάνειας, πάλι εντός οικοδομικής άδειας. Οι μεγάλες παραβάσεις θα καλύπτονται από την ισχύουσα ρύθμιση της τακτοποίησης για 30 χρόνια.

Παράλληλα με τη θεσμοθέτηση του νέου νόμου για τα αυθαίρετα, προχωράει και η εφαρμογή του μέτρου της ηλεκτρονικής ταυτότητας των κτηρίων, η οποία θα περιλαμβάνει σε ψηφιακή μορφή όλα τα στοιχεία ενός κτηρίου – σχέδια, οικοδομική άδεια, ενεργειακό πιστοποιητικό, βεβαιώσεις μηχανικών. Πάντως, το νέο νομοσχέδιο δεν περιλαμβάνει τη νομιμοποίηση αυθαίρετων μέσα σε δασική περιοχή που κηρύχθηκε αναδασωτέα ή αυτών που έχουν ανεγερθεί στον αιγιαλό.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:23