search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 05:57
MENU CLOSE

Μέρκελ: Μπικικίνια ναι μεν αλλα…

23.04.2010 15:12
Μέρκελ: Μπικικίνια ναι μεν αλλα... - Media

Δεν μπροούμε ακόμη να έχουμε μια ξεκάθαρη εικόνα για το πεδίο της βοήθειας προς Ελλάδα, τόνισε η γερμανίδα καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ, όπως μετέδωσε το Reuters. H κ. Μέρκελ υπογράμμισε ωστόσο ότι αυτό που έχει σημασία για όλες τις χώρες της ευρωζώνης είναι η σταθερότητα του ευρώ, η οποία βρίσκεται σε κίνδυνο. “Είναι πολύ σημαντικό, όλες οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης να διασφαλίσουν τη σταθερότητα του νομίσματος”, σημείωσε.

Δεν μπροούμε ακόμη να έχουμε μια ξεκάθαρη εικόνα για το πεδίο της βοήθειας προς Ελλάδα, τόνισε η γερμανίδα καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ, όπως μετέδωσε το Reuters.

H κ. Μέρκελ υπογράμμισε ωστόσο ότι αυτό που έχει σημασία για όλες τις χώρες της ευρωζώνης είναι η σταθερότητα του ευρώ, η οποία βρίσκεται σε κίνδυνο. “Είναι πολύ σημαντικό, όλες οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης να διασφαλίσουν τη σταθερότητα του νομίσματος”, σημείωσε.

Η γερμανίδα καγκελάριος υπογράμμισε ότι η Ελλάδα πρέπει να διαπραγματευτεί ένα αξιόπιστο πρόγραμμα μέτρων με το ΔΝΤ και την Κομισιόν, τονίζοντας ότι σε συνομιλία που είχε με τον έλληνα πρωθυπουργό, της είπε ότι οι σχετικές διαπραγματεύσεις θα χρειαστούν χρόνο.

Νωρίτερα, σε δηλώσεις του ο γερμανός κεντρικός τραπεζίτης Άξελ Βέμπερ, υπογράμμισε ότι υπάρχει κίνδυνος διάχυσης του ελληνικού προβλήματος.

Εν τω μεταξύ, κρίσιμη συνάντηση με τους ηγέτες των υπόλοιπων κομμάτων του γερμανικού κοινοβουλίου θα έχει τη Δευτέρα ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Στη συνάντηση θα συζητηθεί το θέμα της οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα, μετά και το επίσημο αίτημα της χώρας για ενεργοποίηση του κοινοτικού μηχανισμού, μετά τις σχετικές αποφάσεις του Eurogroup.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33