search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:43
MENU CLOSE

Πέθανε ο Νίκος Παππάς

05.04.2013 11:28
Πέθανε ο Νίκος Παππάς - Media

Έφυγε σήμερα από τη ζωή τις πρώτες πρωινές ώρες ο ναύαρχος εν αποστρατεία Νικός Παππάς, ο οποίος ως κυβερνήτης του αντιτορπιλικού "Βέλος" είχε πρωτοστατήσει στο Κίνημα του Πολεμικού Ναυτικού κατά της Χούντας, το 1973.

Έφυγε σήμερα από τη ζωή, τις πρώτες πρωινές ώρες, μετά από μακρά ασθένεια, ο ναύαρχος εν αποστρατεία Νικός Παππάς, ο οποίος ως κυβερνήτης του αντιτορπιλικού "Βέλος" είχε πρωτοστατήσει στο Κίνημα του Πολεμικού Ναυτικού κατά της Χούντας, το 1973.

Τη θλίψη του για τον θάνατο του Νίκου Παππά, εκφράζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.
 
Σε δήλωσή του επισημαίνει ότι «Η Ελληνική Δημοκρατία χρωστά πολλά στον Ναύαρχο Νίκο Παππά, που πρωταγωνίστησε στην "ανταρσία του Βέλους", μια μοναδική στιγμή στον αντιδικτατορικό αγώνα. Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι περήφανες για το παράδειγμά του και όλοι μας του οφείλουμε σεβασμό και ευγνωμοσύνη. Η νέα γενιά έχει να διδαχθεί και να εμπνευστεί παρακολουθώντας τη διαδρομή του.
 
Θέλω να εκφράσω στους δικούς του ανθρώπους τη θλίψη μου για τον θάνατό του».

«Σύμβολο των αγώνων για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας», χαρακτηρίζει τον Νίκο Παππά ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, επισημαίνοντας ότι «κέρδισε, επάξια, εξέχουσα θέση στις σελίδες της νεότερης Ιστορίας μας».
 
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε ότι «Ο Ναύαρχος Νίκος Παππάς και οι σύντροφοι του, έσωσαν την τιμή των Ενόπλων Δυνάμεων αγωνιζόμενοι για την αποκατάσταση της δημοκρατικής νομιμότητας.
Έφυγε απολαμβάνοντας την ευγνωμοσύνη της Πολιτείας και όλου του ελληνικού λαού».
 
Τα συλλυπητήριά της εκφράζει η ΔΗΜΑΡ η οποία σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «με την απόφασή του να αποχωρήσει από την άσκηση του ΝΑΤΟ τον Μάιο του 1973 κατάφερε μεγάλο πλήγμα στη χούντα και έκανε πρώτο θέμα διεθνώς την ελληνική αντίσταση εναντίον της δικτατορίας».
 
«Ο θάνατος του Νίκου Παππά δε σηματοδοτεί απώλεια. Σηματοδοτεί παρουσία και συνδέεται με τις πιο μεγάλες στιγμές των αγώνων για τη δημοκρατία και τότε και τώρα», τονίζει ο βουλευτής και υπεύθυνος του τομέα Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας, επισημαίνοντας:
 
«Τιμούμε τον γενναίο αντιστασιακό, τον εμπνευσμένο ηγέτη του Πολεμικού Ναυτικού, τον υπηρέτη και υπερασπιστή της αξιοπρέπειας και της ευθύνης.
 
Ο ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ υποκλίνεται με σεβασμό στη μνήμη ενός ανθρώπου, που στάθηκε όρθιος σε όλη του τη ζωή».
 
Το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του εκφράζει συλλυπητήρια στην οικογένεια του ναυάρχου Νίκου Παππά, «μια θαρραλέα μορφή της αντιδικτατορικής πάλης», όπως σημειώνει.

 

 
 
   
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:42