search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 12:00
MENU CLOSE

Προεκλογική εκστρατεία με… μπλουζάκια και κατάρες

08.04.2013 06:08
Προεκλογική εκστρατεία με… μπλουζάκια και κατάρες - Media

Εκατοντάδες χιλιάδες υποστηρικτές της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα, συγκεντρώθηκαν την Κυριακή στην πρωτεύουσα της χώρας, απαντώντας στην έκκληση του Ενρίκε Καπρίλες να δείξουν τη δύναμή τους…

Εκατοντάδες χιλιάδες υποστηρικτές της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα, συγκεντρώθηκαν την Κυριακή στην πρωτεύουσα της χώρας, απαντώντας στην έκκληση του Ενρίκε Καπρίλες να δείξουν τη δύναμή τους, μία εβδομάδα πριν τις προεδρικές εκλογές, οι οποίες θα διεξαχθούν στις 14 Απριλίου.
 
«Σήμερα, οι δρόμοι του Καράκας είναι γεμάτοι ευτυχία και ελπίδα, επιβεβαιώνοντας τι θα συμβεί την επόμενη Κυριακή», είπε στο πλήθος ο 40χρονος Καπρίλες.
 
Ο υποψήφιος πρόεδρος αντιμετωπίζει στην εκλογική αναμέτρηση τον προσωρινό πρόεδρο Νικολά Μαδούρο, ο οποίος τελεί καθήκοντα προέδρου μετά το θάνατο του πρώην προέδρου, Ούγκο Τσάβες.
 
«Κερδίζουμε αυτή τη διαδικασία… Η 15η Απριλίου θα είναι μια μέρα ειρήνης και συμφιλίωσης μεταξύ όλων των πολιτών της Βενεζουέλας», είπε ο Καπρίλες. «Όσοι από εσάς φοράτε σήμερα το κόκκινο μπλουζάκι (υποστηρικτές του Μαδούρο) σας ζητώ απλά να ανοίξετε τα μάτια σας. Θα δουλέψουμε σκληρά ώστε να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη σας».
 
Παρά την αίσθηση αισιοδοξίας του ηγέτη της αντιπολίτευσης, οι δημοσκοπήσεις δίνουν προβάδισμα 10 ποσοστιαίων μονάδων στον Μαδούρο.
 
Και οι δύο υποψήφιοι βρίσκονται σε προεκλογικές περιοδείες σε ολόκληρη τη χώρα, σε μια αναμέτρηση που χαρακτηρίζεται από τις βαθιές προσωπικές επιθέσεις και κατηγορίες για βρώμικα κόλπα και από τις δύο πλευρές. Η εκλογική αναμέτρηση πήρε μια κάπως σουρεαλιστική τροπή το Σάββατο όταν ο Μαδούρο, απευθυνόμενος στους πολίτες είπε ότι μια κατάρα αιώνων θα πέσει πάνω σε όσους δεν τον ψηφίσουν.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 11:56