search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:34
MENU CLOSE

Τα πλαστικά σκοτώνουν τα θαλασσοπούλια…

08.04.2013 21:00

Με τίτλο «Ο φρικτός θάνατος των άλμπατρος από πλαστικά» κυκλοφορεί το «Πράσινο Ποντίκι» Απριλίου που παρουσιάζει τη σοκαριστική ιστορία του μεγαλύτερου θαλάσσιου σκουπιδότοπου του πλανήτη.

Με τίτλο «Ο φρικτός θάνατος των άλμπατρος από πλαστικά» κυκλοφορεί το «Πράσινο Ποντίκι» Απριλίου που παρουσιάζει τη σοκαριστική ιστορία του μεγαλύτερου θαλάσσιου σκουπιδότοπου του πλανήτη. Πρόκειται για τη θαλάσσια χωματερή που σχηματίζεται στον Βόρειο Ειρηνικό από 3,5 εκατομμύρια τόνους πλαστικών αντικειμένων που πετάμε στη θάλασσα από κάθε γωνιά του πλανήτη. Το αποτέλεσμα είναι τραγικό αφού εκατοντάδες χιλιάδες θαλασσοπούλια βρίσκουν φρικτό θάνατο τρώγοντας τα πλαστικά σκουπίδια μας, ενώ υπολογίζεται ότι το 1/3 των νεοσσών άλμπατρος που γεννιούνται κάθε χρόνο στην ατόλη Midway, κοντά στη θαλάσσια χωματερή, δεν επιβιώνει επειδή οι γονείς τους τα ταΐζουν με κομμάτια πλαστικών αντικειμένων. Ακόμα, το «Πράσινο Ποντίκι» παρουσιάζει στοιχεία για το πώς η πρόταση της ΕΥΔΑΠ για μείωση των τιμολογίων μεταχειρίζεται τον πολύτιμο φυσικό πόρο ως μέσο φθηνού λαϊκισμού. Στο τεύχος Απριλίου, θα βρείτε επίσης πώς γραφειοκρατία και κρατική ακινησία γκρεμίζουν την Ιστορία στα Προσφυγικά της Πανόρμου και της λεωφόρου Αλεξάνδρας. Τέλος, διαβάστε για την «ουτοπική» πρόταση δυο Ελλήνων αρχιτεκτόνων για την ανάπλαση της Πανεπιστημίου, μια πρόταση που στηρίζεται στην ιδέα της «κοπής» της Πανεπιστημίου σε «οικόπεδα» των 50 τετραγωνικών μέτρων και της υιοθέτησής τους από τους κατοίκους, σε μια προσπάθεια να ανακτηθεί η σχέση των πολιτών με τον δημόσιο χώρο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:31