search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:56
MENU CLOSE

Άμεση μείωση των αντικειμενικών αξιών προτείνουν οι κατασκευαστές

08.04.2013 16:41
Άμεση μείωση των αντικειμενικών αξιών προτείνουν οι κατασκευαστές - Media

Την άμεση μείωση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων και την κατάργηση των εμπορικών ζωνών στα επαγγελματικά ακίνητα προτείνει, η Ομοσπονδία Κατασκευαστών & Οικοδομικών Επιχειρήσεων Ελλάδος.

Την άμεση μείωση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων και την κατάργηση των εμπορικών ζωνών στα επαγγελματικά ακίνητα πρότεινε, μεταξύ άλλων, η Ομοσπονδία Κατασκευαστών & Οικοδομικών Επιχειρήσεων Ελλάδος, στο πλαίσιο της σημερινής έκτακτης πανελλήνιας συνδιάσκεψης των κατασκευαστών κτιρίων Ελλάδος στην Αθήνα.
 
Οι κατασκευαστές ζητούν τον αποχαρακτηρισμό περιοχών από εμπορικές ζώνες καθώς όπως υποστηρίζουν «εμπορικότητα δεν υπάρχει πλέον σε κανέναν δρόμο της Ελλάδας, καθώς το 50% των καταστημάτων είναι κλειστά και το υπόλοιπο 50% δεν καταβάλει το συμφωνημένο μίσθωμα».
 
Ειδικότερα, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, στη συνεδρίαση της Ομοσπονδίας αποφασίστηκε η στήριξη των επιχειρήσεων του κλάδου με μία σειρά αιτημάτων:
 
– ο φόρος μεταβίβασης ακινήτων να περιοριστεί στο μέσο ευρωπαϊκό φόρο μεταβίβασης (4%)
 
– απαλλαγή του φόρου ακίνητης περιουσίας για τα απούλητα ακίνητα των επιχειρήσεων του κλάδου 10 χρόνια τουλάχιστον από την ημερομηνία έκδοσης της οικοδομικής άδειας.
 
– αναστολή του ΦΠΑ 23% στις μεταβιβάσεις ακινήτων και στην αυτοπαράδοση τουλάχιστον μέχρι και το 2016.
 
Όπως αναφέρουν οι κατασκευαστές, «στο νέο νόμο, που αφορά αυθαίρετα κτίσματα και πολεοδομικές παραβάσεις, να ενταχθούν όλα τα κτίσματα, μέχρι και την 1η Απριλίου του 2013 και να μειωθούν τα πρόστιμα για τις μεγάλες επιφάνειες, κυρίως, στα επαγγελματικά ακίνητα, προκειμένου το κράτος να εισπράξει 2 δισ. ευρώ από τους ιδιοκτήτες ακινήτων, οι οποίοι και, με θετική προαίρεση, θα καταβάλουν και, με αυτή την είσπραξη, μπορεί να μειωθεί ακόμη περισσότερο το χαράτσι και, γενικά, οι φόροι ακινήτων, για τα προσεχή τρία χρόνια» .

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:52