search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:48
MENU CLOSE

«Τα πήρε» ο Σόιμπλε!

09.04.2013 11:49
«Τα πήρε» ο Σόιμπλε! - Media

«Οι Ευρωπαίοι μπορούν να χειριστούν επαρκώς τα προβλήματά τους», απάντησε ο Β. Σόιμπλε στον Αμερικανό ομόλογό του ο οποίος ζήτησε τόνωση της κατανάλωσης.

Επιθετικός εμφανίστηκε ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε προς τον Αμερικανό ομόλογό του ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη περιοδεία στην Ευρώπη. κατά τις συναντήσεις του ο Τζακ Λιου, θα επικεντρωθεί στο αυξανόμενο αίτημα για τόνωση της παγκόσμιας οικονομίας.
 
Κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου στο Βερολίνο ο Τζάκ Λιου δήλωσε ότι «η ατμομηχανή της οικονομικής ανάπτυξης θα είναι η ζήτηση των καταναλωτών», ο οποίος κάλεσε τις χώρες εκείνες οι οποίες διαθέτουν «τη δυνατότητα» να τονώσουν την καταναλωτική ζήτηση να το πράξουν για να αναζωογονηθεί η οικονομική συγκυρία.
 
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ωστόσο δεν άφησε την «αιχμή» να πέσει κάτω και απάντησε πως οι Ευρωπαίοι μπορούν να χειριστούν επαρκώς τα προβλήματά τους, ενώ επισήμανε ότι θα προτιμούσε να «μην δίνονται συμβουλές δημόσια» για θέματα που άπτονται της οικονομικής πολιτικής.
 
Αν εξαιρέσεις τις αβρότητες μεταξύ τους, στην ουσία πρόκειται για δύο εκ διαμέτρου διαφορετικές πολιτικές, η μία -η Γερμανική- υπέρ της λιτότητας και της δημοσιονομικής πειθαρχίας και η άλλη υπέρ των δημοσιονομικών ελλειμμάτων για την τόνωση της αγοράς σε περίοδο κρίσης.
 
Και χθες, κατά την διάρκεια συναντήσεών του με διάφορους ηγέτες της ΕΕ, περιλαμβανομένου του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ο Λιου κάλεσε την Ευρώπη να κάνει περισσότερα για την τόνωση της ανάπτυξης και στάθηκε στη σημασία που έχει το να είναι ισχυρή η ευρωπαϊκή οικονομία για την οικονομική συγκυρία στις Ηνωμένες Πολιτείες.
 
Ο Τζακ Λιου έχει ήδη μεταβεί στις Βρυξέλλες και στην Φραγκφούρτη και πρόκειται να επισκεφθεί το Παρίσι και κατόπιν τη Ρώμη.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:48