search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 12:02
MENU CLOSE

Παρουσίαση του μυθιστορήματος «Το Πικραμύγδαλο»

10.04.2013 08:05
Παρουσίαση του μυθιστορήματος «Το Πικραμύγδαλο» - Media

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, 9 Απριλίου η παρουσίαση του βιβλίου «Το Πικραμύγδαλο» του Μιχαήλ Αλέξανδρου Μαλαχιά.

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, 9 Απριλίου η παρουσίαση του βιβλίου «Το Πικραμύγδαλο» του Μιχαήλ Αλέξανδρου Μαλαχιά.
 
Ο συγγραφέας Mιχαήλ-Αλέξανδρος Μαλαχιάς και οι εκδόσεις Ιωλκός γιόρτασαν την πρώτη έκδοση του μυθιστορήματος «Το Πικραμύγδαλο» στο Salon de Bricolage σε μια ιδιότυπη υποδοχή (book reception) του βιβλίου.
 
Ο Μιχαήλ-Αλέξανδρος Μαλαχιάς, με πρόσχημα την ιατρική, πραγματεύεται αισθητικά την ανθρώπινη απορία στο προαιώνιο ερώτημα "Τι αξίζει περισσότερο στον κόσμο;". Μέσα από μια ιστορία γεμάτη σκοτεινούς πόθους, απαγορευμένους έρωτες, θαμμένα μυστικά και απιστίες, επιστρατεύει τις σπουδές του στις πολιτικές επιστήμες και την κοινωνιολογία για να σταθεί στην αναζήτηση ενός σκοπού. Που; Μα φυσικά στις κολάσεις των ηρώων του. Στα διλήμματα που δίνουν ώθηση. Καταστροφική ή δημιουργική.
 
Ένας πρωτάρης ιατρός φτάνει με το νυχτερινό τρένο στην ακριτική πολιτεία Ορεινό, μια σουρεαλιστική πόλη χωρίς ρολόγια, εκεί όπου όλοι οι δρόμοι καταλήγουν σε βραχώδη αδιέξοδα. Ένας φρενοβλαβής κατηγορείται για ένα φόνο. Καθώς ξεκινά μια δραματική εξιστόρηση για να αποδειχτεί η αθωότητα ενός δυστυχισμένου μυαλού, το παρελθόν μπερδεύεται με το παρόν, η τρέλα με τη λογική, ο ιατρός με τον ασθενή, η κοινωνική ευταξία με την επανάσταση, το πάθος με το μίσος, η φιλία με την προδοσία. Μέσα από το δίδυμο ιατρού ψυχωσικού, σε ένα κόσμο όπου όλα είναι ανάποδα, αναρωτιόμαστε αν, όπως με το διπλο-ανεστραμμένο είδωλο του αντικειμένου στον αμφιβληστροειδή του οφθαλμού, το ανάποδο του ανάποδα είναι το ίσιο.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 12:01