search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:48
MENU CLOSE

Ο Γολγοθάς με τις σκάλες…

12.04.2013 21:00
Ο Γολγοθάς με τις σκάλες... - Media

Το νοσταλγικό θέαμα «Θα σε πάρω να φύγουμε» στο θέατρο «Μπάντμιντον» προσφέρεται για μια έξοδο με τους γονείς, τους θείους, τους νονούς, που συχνά (και ενοχικά) αφήνουμε στο σπίτι παρέα με το χαζοκούτι.

Το νοσταλγικό θέαμα «Θα σε πάρω να φύγουμε» στο θέατρο «Μπάντμιντον» προσφέρεται για μια έξοδο με τους γονείς, τους θείους, τους νονούς, που συχνά (και ενοχικά) αφήνουμε στο σπίτι παρέα με το χαζοκούτι. Η αποχώρηση όμως από το θέατρο είναι μια πραγματική περιπέτεια, αφού πολλές εκατοντάδες από τους 2.700 εν δυνάμει θεατές (τόσες είναι οι θέσεις, όπως άκουσα να λέει ταξιθέτρια) πρέπει να στριμωχτούν σ’ ένα και μοναδικό ασανσέρ ή να ακολουθήσουν την… οδό του μαρτυρίου και να αγκομαχήσουν να ανεβούν από τις σκάλες. Στη δική μας παρέα έτυχε να υπάρχει ηλικιωμένη με εγχειρισμένα και τα δύο ισχία, που είχε δύο επιλογές: είτε να περιμένει όρθια (ανέφικτο στην κατάστασή της) αρκετή ώρα (πάνω από δεκάλεπτο) για να πάρει το ασανσέρ είτε με υπερπροσπάθεια να ανέβει τις σκάλες.
Και όλα αυτά παρ’ ότι το θέατρο έχει εξόδους που βγάζουν κατευθείαν στην επιφάνεια της γης, αλλά για κάποιον ανεξήγητο λόγο αυτό απαγορεύεται.
Κι όταν τελείωσε ο Γολγοθάς των ηλικιωμένων, ξεκίνησε άλλος: η αποχώρηση των Ι.Χ. από το θέατρο. Η είσοδος από την Κατεχάκη κλείνει για την έξοδο των αυτοκινήτων και το αποτέλεσμα είναι 1.000 και πλέον Ι.Χ. να πρέπει να περάσουν από το μικρό φανάρι της Μεσογείων, που ανοίγει για μόλις τρία αυτοκίνητα. Ύστερα από ημίωρη παραμονή στο αυτοκίνητο, ρώτησα κάποιους αστυνομικούς, γιατί δεν βοηθούν ρυθμίζοντας την αραιή πια κίνηση της Μεσογείων, προκειμένου να φύγουν πιο γρήγορα οι πολίτες, και η απάντηση ήταν αποστομωτική: «Να πάρετε στο Αρχηγείο της Αστυνομίας, γιατί μας απαγορεύουν να διευκολύνουμε το “Μπάντμιντον”».
ΥΓ.: Πιστεύω ότι το Μπάντμιντον προσφέρει κι αυτό στον πολιτισμό και την ψυχαγωγία του κοινού και λείπουν από την Αθήνα οι χώροι για μεγάλα θεάματα. Το ζήτημα όμως είναι πώς – και αν – μπορεί να βελτιωθεί η λειτουργία του ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι θεατές, που μέσα στα (πολλά) προβλήματά τους αναζητούν δύο-τρεις ώρες διαφυγής…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:48