search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:20
MENU CLOSE

Ο Διόνυσος γίνεται σταρ

12.04.2013 21:00
Ο Διόνυσος γίνεται σταρ - Media

Αυτή κι αν ήταν είδηση. Τουλάχιστον για τον δικό μας μικρόκοσμο, του καλλιτεχνικού χώρου.

Αυτή κι αν ήταν είδηση. Τουλάχιστον για τον δικό μας μικρόκοσμο, του καλλιτεχνικού χώρου. Πριν από λίγες μέρες κυκλοφόρησε ότι ο Σάκης Ρουβάς ετοιμάζεται να υποδυθεί τον ρόλο του Διόνυσου στις «Βάκχες» του Ευριπίδη, που θα σκηνοθετήσει ο Δημήτρης Λιγνάδης. Θα κατατεθεί πρόταση στο Φεστιβάλ Αθηνών. Αλλά ακόμα κι αν ο Γιώργος Λούκος τους κλείσει την πόρτα, η παράσταση εννοείται ότι θα περιοδεύσει το καλοκαίρι σε όρη και βουνά, σε αρχαιολογικούς χώρους και συμβατικά θέατρα. Ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι ένας σκηνοθέτης που αγαπάει την πρόκληση. Άλλοτε του βγαίνει σε καλό κι άλλοτε όχι. Δεν έχει σημασία.
Αλλά πώς του ήρθε να κάνει μεταγραφή από τον κόσμο του show και της πίστας έναν λαμπερό σταρ και να τον χρίσει πρωταγωνιστή αρχαίου δράματος; Προφανώς η παράσταση δεν θα είναι μια κλασική τραγωδία. Γιατί αυτό θα ήταν από μόνο του… τραγωδία. Κάτι εναλλακτικό, κάτι πρωτοποριακό (;), τέλος πάντων κάτι διαφορετικό θα έχει ο Λιγνάδης στο μυαλό του. Οι υπόλοιπες πληροφορίες για την παράσταση δεν έχουν ακόμα διαρρεύσει ή ανακοινωθεί επίσημα. Το μόνο που έχει ήδη κυκλοφορήσει επιπλέον είναι ότι η μουσική θα έχει σημαντικό ρόλο. Αυτό έλειπε. Αφού η «έδρα» του Σάκη Ρουβά είναι η μουσική. Κι όταν ο συμπαθέστατος και ταλαντούχος σε αυτό που κάνει τραγουδιστής δοκίμασε τις υποκριτικές του ικανότητες, πριν από λίγα χρόνια στην ταινία «Alter ego», μόνο καλές κριτικές δεν πήρε.
Τελευταία, περισσότερο από ποτέ, είδαμε ρόλους να εναλλάσσονται και να αντιστρέφονται. Ηθοποιούς να τραγουδούν και τραγουδιστές να παίζουν. Όλα επιτρέπονται. Και ειδικά στην τέχνη. Και ειδικά σε περίοδο κρίσης. Οι συνεργασίες είναι το ζητούμενο σε μια εποχή που ο κόσμος δυσκολεύεται να πληρώσει ένα πρόγραμμα διασκέδασης ή ψυχαγωγίας, είτε είναι παράσταση είτε είναι συναυλία. Ακόμα περισσότερο ζητούμενο έχει γίνει η έκπληξη, η ανατροπή, το μη αναμενόμενο, το… δόλωμα που θα φέρει κόσμο στο συνήθως άδειο ταμείο. Και ο Ρουβάς στον ρόλο του Διόνυσου είναι μια τέτοια περίπτωση. Δεν μπορούμε να ξέρουμε ακόμα το αποτέλεσμα. Και θα ήταν άδικο να το προδικάσουμε, να το απορρίψουμε. Αλλά κάτι μας λέει ότι το εγχείρημα θα είναι άστοχο. Και αν δεν είναι, εδώ είμαστε…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:19