search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 17:38
MENU CLOSE

Εγκρίθηκε ο γάμος των ομοφυλοφίλων στη γαλλική Γερουσία

12.04.2013 11:04
Εγκρίθηκε ο γάμος των ομοφυλοφίλων στη γαλλική Γερουσία - Media

Ενέκρινε η γαλλική Γερουσία το νομοσχέδιο που νομιμοποιεί το γάμο μεταξύ των ομοφυλόφιλων, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για την ψήφισή του και από τη Βουλή.

Ενέκρινε η γαλλική Γερουσία το νομοσχέδιο που νομιμοποιεί το γάμο μεταξύ των ομοφυλόφιλων, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για την ψήφισή του και από τη Βουλή.
 
Η εξέλιξη αυτή θεωρείται η σημαντικότερη κοινωνική μεταρρύθμιση στη Γαλλία μετά την κατάργηση της θανατικής ποινής το 1981 και αποτέλεσε κομβικής σημασίας δέσμευση στην προεκλογική εκστρατεία του Ολάντ. Η πρόταση νόμου που εγκρίθηκε διά ανατάσεως της χειρός με μικρές τροποποιήσεις θα επιστρέψει τον Μάιο στην Εθνοσυνέλευση, όπου οι σοσιαλιστές διαθέτουν την απόλυτη πλειοψηφία. Ύστερα από την τελική της έγκριση εκεί, πρόκειται να τεθεί σε ισχύ στα μέσα του χρόνου.
 
Η Γαλλία έρχεται έτσι να προστεθεί στην λίστα με τις 11 χώρες -περιλαμβανομένων του Βελγίου, της Πορτογαλίας, της Ολλανδίας, της Ισπανίας, της Σουηδίας, της Νορβηγίας και της Ν.Αφρικής- όπου επιτρέπεται ο γάμος μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου. Ο γάμος επιτρέπεται επίσης στην Αργεντινή και την Ουρουγουάη.
 
Στο Παρίσι έχουν πραγματοποιηθεί ογκώδεις διαδηλώσεις κατά του γάμου ομοφυλοφίλων ζευγαριών, ενώ δεν έλειψαν και οι συμπλοκές διαδηλωτών-αστυνομικών.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 17:35