search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 07:11
MENU CLOSE

Συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ

13.04.2013 07:08
Συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ - Media

Τις εργασίες της  Κεντρικής  Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, με θέμα: «Η πολιτική και κοινωνική κατάσταση. Εκτιμήσεις και δράσεις – Πορεία προς το Ιδρυτικό Συνέδριο», ανοίγει το Σάββατο με ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας.

Τις εργασίες της  Κεντρικής  Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, με θέμα: «Η πολιτική και κοινωνική κατάσταση. Εκτιμήσεις και δράσεις – Πορεία προς το Ιδρυτικό Συνέδριο», ανοίγει το Σάββατο με ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας.
 
Επιδίωξή του η επιτάχυνση των πολιτικών και οργανωτικών δράσεων του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ «άρωμα» προσυνεδριακού κλίματος δίνει η εισήγηση της Γραμματείας, που θα παρουσιαστεί στην Κεντρική Επιτροπή. Σε πολιτικό επίπεδο πέραν της οξύτατης επίθεσης στην κυβέρνηση, η οποία κατηγορείται «για εθελόδουλη υποταγή στις αποφάσεις της γερμανικής πολιτικής ηγεσίας», σημειώνεται ότι «από παντού έρχεται η αδήριτη ανάγκη να σταματήσουμε αυτή την καταστροφική πορεία. Να μπει τέλος στην πολιτική που καταστρέφει τις δυνάμεις της εργασίας, που καταστρέφει τη χώρα. Η ανάγκη δημοκρατικής διεξόδου, μέσω εκλογών και η ανάδειξη κυβέρνησης της Αριστεράς είναι η μόνη δημιουργική λύση». Υπό το πρίσμα αυτό, δεν είναι καθόλου τυχαία η αναφορά στην εισήγηση για την ηγετική θέση του κόμματος, ενώ σημειώνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «έχει αποκτήσει σημαντική θέση ανάμεσα στις δυνάμεις της Αριστεράς στην Ευρώπη και ηγεμονική θέση ανάμεσα στις αντιμνημονιακές, αντινεοφιλελεύθερες, δημοκρατικές δυνάμεις στη χώρα μας».
Στο πλαίσιο αυτό, επαναλαμβάνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει την ενότητα, τη συμπαράταξη των αριστερών δυνάμεων, επισημαίνεται ωστόσο πως «δεν μπορούμε να περιμένουμε έως ότου οι ηγεσίες τους κατανοήσουν την ανάγκη της ενότητας και της ενωτικής δράσης. Δεν μπορεί ο λαός να υπομένει την καταστροφή, αναμένοντας τις εκτιμήσεις "περί ωρίμανσης του υποκειμενικού παράγοντα"». Επαναλαμβάνεται επίσης, η θέση που πρόσφατα διατύπωσε ο κ. Τσίπρας ότι «σε πολιτικό επίπεδο, η διακηρυγμένη με όλους τους τρόπους επιλογή μας είναι η κυβέρνηση της Αριστεράς, μια κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας, ριζοσπαστικά αριστερή, που θα αξιοποιεί ευρύτερες δυνάμεις που θα συμφωνούν στο δικό μας πλαίσιο».
Ακολουθώντας την πάγια τακτική της, η «Αριστερή Πλατφόρμα» αναμένεται να καταθέσει τις δικές της τροπολογίες στην εισήγηση της Γραμματείας και το απόγευμα της Κυριακής, θα πραγματοποιηθεί η σχετική ψηφοφορία.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33