search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 12:26
MENU CLOSE

Νέος γενικός γραμματέας του ΚΚΕ ο Δημήτρης Κουτσούμπας

14.04.2013 07:04
Νέος γενικός γραμματέας του ΚΚΕ ο Δημήτρης Κουτσούμπας - Media

Νέος γενικός γραμματέας του ΚΚΕ εκλέχθηκε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του 19ου Συνεδρίου του κόμματος και την εκλογή της νέας Κεντρικής Επιτροπής.

Νέος γενικός γραμματέας του ΚΚΕ εκλέχθηκε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του 19ου Συνεδρίου του κόμματος και την εκλογή της νέας Κεντρικής Επιτροπής.

O Δημήτρης  Κουτσούμπας έχει διατελέσει διευθυντής του Ριζοσπάστη και επικεφαλής του τομέα Διεθνών Σχέσεων του κόμματος και της Γραμματείας της Κεντρικής Επιτροπής. Μέλος του Πολιτικού Γραφείου πρωτοποθετήθηκε το 1991. Συμμετείχε ως υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές του 2000 και του 2007, στο νομό Βοιωτίας, χωρίς όμως να εκλεγεί.

Στη λιτή ανακοίνωση του ΚΚΕ που δόθηκε στη δημοσιότητα μετά τα μεσάνυχτα αναφέρεται:«Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 19ου Συνεδρίου του ΚΚΕ με την εκλογή νέας Κεντρικής Επιτροπής, η οποία στην πρώτη της συνεδρίαση εξέλεξε Γενικό Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ τον Δημήτρη Κουτσούμπα».

Η Αλέκα Παπαρήγα συμπλήρωσε 22 χρόνια στο τιμόνι του κόμματος υπερβαίνοντας προ πολλού την μακρά θητεία του Χαρίλαου Φλωράκη (διετέλεσε γενικός γραμματέας επί 17 συνεχόμενα χρόνια) και πλησιάζοντας τον χρόνο-ρεκόρ του Νίκου Ζαχαριάδη (ήταν γραμματέας επί 25 χρόνια παρότι από το 1936 έως το 1945 ήταν φυλακισμένος χωρίς όμως να αντικατασταθεί).

Το 19ο Συνέδριο του ΚΚΕ υπερψήφισε ομόφωνα το νέο Πρόγραμμα του κόμματος, το νέο Καταστατικό και την Πολιτική Απόφαση του Συνεδρίου. Η εισήγηση και το κλείσιμο της ΚΕ του ΚΚΕ υπερψηφίστηκαν ομόφωνα. Η Εισήγηση και το κλείσιμο της Κεντρικής Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου (ΚΕΟΕ) υπερψηφίστηκαν με ένα κατά και ένα λευκό. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 12:25