14/11/2019 19:49:26

Βενεζουέλα: Στις κάλπες για τον διάδοχο του Τσάβες

Βενεζουέλα: Στις κάλπες για τον διάδοχο του Τσάβες - Media
Τον διάδοχο του Ούγκο Τσάβες στην προεδρία της Βενεζουέλας καλούνται να επιλέξουν σήμερα 19 εκατομμύρια ψηφοφόροι.
 
 Υποψήφιοι είναι  ο πολιτικός κληρονόμος του Τσάβες και φαβορί της εκλογικής αναμέτρησης, Νίκολα Μαδούρο, και ο ηγέτης της ενωμένης αντιπολίτευσης, Ενρίκε Καπρίλες.

Οι κάλπες θα μείνουν ανοικτές από τις 6:00 το πρωί έως τις 18:00 το απόγευμα, τοπική ώρα, (13:30 έως 01:30 ώρα Ελλάδος), σε μια κρίσιμη διαδικασία που πιθανώς θα ορίσει το μέλλον της Βενεζουέλας μετά από 14 συναπτά έτη «σοσιαλιστικής επανάστασης» υπό τη διακυβέρνηση του Τσάβες.

Σχεδόν 150.000 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας είναι επιφορτισμένα για την ομαλή διεξαγωγή της ψηφοφορίας, στα χιλιάδες εκλογικά κέντρα της χώρας, τα σύνορα της οποίας έχουν κλείσει από την αρχή της εβδομάδας, μετά από διαταγή των αρχών οι οποίες κατήγγειλαν «σχέδια αποσταθεροποίησης» υποκινούμενα από το εξωτερικό.
Ο 50χρονος Νίκολα Μαδούρο πολιτικός κληρονόμος του Τσάβες και πρώην οδηγός λεωφορείου, εμφανίζεται  να έχει σαφές προβάδισμα έναντι του αντιπάλου του στις τελευταίες δημοσκοπήσεις, καθώς προβάλλει ως «ο μόνος εγγυητής» των κοινωνικών προγραμμάτων που θέσπισε ο Τσάβες και χρηματοδοτούνται από τον πετρελαϊκό πλούτο της χώρας.

Στα 14 χρόνια της κυριαρχίας της Μπολιβαριανής Επανάστασης, το ποσοστό του πληθυσμού που πλήττεται από τη φτώχεια έχει μειωθεί δραστικά, σύμφωνα με την Οικονομική Επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.