search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 08:51
MENU CLOSE

Βενεζουέλα: Στις κάλπες για τον διάδοχο του Τσάβες

14.04.2013 07:19
Βενεζουέλα: Στις κάλπες για τον διάδοχο του Τσάβες - Media

Τον διάδοχο του Ούγκο Τσάβες στην προεδρία της Βενεζουέλας καλούνται να επιλέξουν σήμερα 19 εκατομμύρια ψηφοφόροι.

Τον διάδοχο του Ούγκο Τσάβες στην προεδρία της Βενεζουέλας καλούνται να επιλέξουν σήμερα 19 εκατομμύρια ψηφοφόροι.
 
 Υποψήφιοι είναι  ο πολιτικός κληρονόμος του Τσάβες και φαβορί της εκλογικής αναμέτρησης, Νίκολα Μαδούρο, και ο ηγέτης της ενωμένης αντιπολίτευσης, Ενρίκε Καπρίλες.

Οι κάλπες θα μείνουν ανοικτές από τις 6:00 το πρωί έως τις 18:00 το απόγευμα, τοπική ώρα, (13:30 έως 01:30 ώρα Ελλάδος), σε μια κρίσιμη διαδικασία που πιθανώς θα ορίσει το μέλλον της Βενεζουέλας μετά από 14 συναπτά έτη «σοσιαλιστικής επανάστασης» υπό τη διακυβέρνηση του Τσάβες.

Σχεδόν 150.000 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας είναι επιφορτισμένα για την ομαλή διεξαγωγή της ψηφοφορίας, στα χιλιάδες εκλογικά κέντρα της χώρας, τα σύνορα της οποίας έχουν κλείσει από την αρχή της εβδομάδας, μετά από διαταγή των αρχών οι οποίες κατήγγειλαν «σχέδια αποσταθεροποίησης» υποκινούμενα από το εξωτερικό.
Ο 50χρονος Νίκολα Μαδούρο πολιτικός κληρονόμος του Τσάβες και πρώην οδηγός λεωφορείου, εμφανίζεται  να έχει σαφές προβάδισμα έναντι του αντιπάλου του στις τελευταίες δημοσκοπήσεις, καθώς προβάλλει ως «ο μόνος εγγυητής» των κοινωνικών προγραμμάτων που θέσπισε ο Τσάβες και χρηματοδοτούνται από τον πετρελαϊκό πλούτο της χώρας.

Στα 14 χρόνια της κυριαρχίας της Μπολιβαριανής Επανάστασης, το ποσοστό του πληθυσμού που πλήττεται από τη φτώχεια έχει μειωθεί δραστικά, σύμφωνα με την Οικονομική Επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 08:50