search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 02:33
MENU CLOSE

Καλύτερες μέρες για την Ελλάδα βλέπει ο Αντώνης Σαμαράς…

15.04.2013 11:38
Καλύτερες μέρες για την Ελλάδα βλέπει ο Αντώνης Σαμαράς… - Media

Επιβεβαίωσε και στο διάγγελμά του ο Αντώνης Σαμαράς ότι ως τα τέλη του 2014 θα απομακρυνθούν 15 χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι,  από τους οποίους, 4 χιλιάδες ως το τέλος της φετινής χρονιάς.

Επιβεβαίωσε και στο διάγγελμά του ο Αντώνης Σαμαράς ότι ως τα τέλη του 2014 θα απομακρυνθούν 15 χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι,  από τους οποίους, 4 χιλιάδες ως το τέλος της φετινής χρονιάς. Όπως είπε,  «το μέτρο αφορά υπαλλήλους που έχουν καταδικαστεί για ποινικά αδικήματα ή για πειθαρχικά παραπτώματα, ή θα φύγουν οικειοθελώς, ή των οποίων οι θέσεις θα καταργηθούν και στη θέση τους θα προσληφθεί ίσος αριθμός νέων παιδιών με κριτήρια αξιοκρατικά.»
Ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι πλέον η Ελλάδα θωρακίζεται, ενώ κλιμακώνεται σε όλο τον κόσμο η αβεβαιότητα, ενώ αναφέρθηκε σε «νέες διευκολύνσεις για την εξόφληση φόρων και ασφαλιστικών εισφορών, με περισσότερες δόσεις και ευελιξία», με  ρυθμίσεις για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και ειδικά για τα χαμηλά εισοδήματα.
Όπως είπε, μεταξύ άλλων, ο Αντώνης Σαμαράς, η φορολόγηση της Ακίνητης Περιουσίας μέσω λογαριασμών της ΔΕΗ, θα είναι μειωμένη το 2013 κατά 15%. Επίσης ο Ενιαίος Φόρος Ακινήτων που θα ισχύσει από το 2014, θα είναι ανεξάρτητος από τα τιμολόγια της ΔΕΗ.
Επίσης προβλέπεται ότι στην επόμενη αναθεώρηση του Προγράμματος, τον Ιούνιο δηλαδή, θα εξεταστεί η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση.
Ο πρωθυπουργός ισχυρίστηκε επίσης ότι θα υπάρξει δικαιότερη φορολογική κατανομή και ότι με την αποκλιμάκωση της φορολογίας και με περισσότερες δόσεις προς τις εφορίες και προς τις τράπεζες, ανακουφίζονται τα νοικοκυριά.
Είπε ακόμη ότι ενεργοποιούνται προγράμματα με κοινοτικούς πόρους των διαρθρωτικών ταμείων, για τη στήριξη των μακροχρόνια άνεργων και των νοικοκυριών που δεν έχουν κανένα εργαζόμενο. Παράλληλα ξεκινούν πιλοτικά προγράμματα για ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και για περίθαλψη 100 χιλιάδων μακροχρόνια ανασφάλιστων πολιτών. 

Ευάγγελος Βενιζέλος(ΠΑΣΟΚ):
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ,  γίνεται πλέον αποδεκτό από τους εταίρους μας πως δεν πρέπει και δεν μπορεί να ληφθούν νέα δημοσιονομικά μέτρα.
 
Σημαντικό είναι, επίσης, κατά τον ΕυάγγελοΒενιζέλο ότι ανανεώθηκε η δέσμευση των εταίρων να ανοίξει ο δρόμος για την περαιτέρω μείωση του δημοσίου χρέους εφόσον επιτυγχάνουμε πρωτογενή πλεονάσματα. 
 
Μιλώντας για το θέμα των απολύσεων 15.000 δημοσίων υπαλλήλων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα τονίζοντας ότι η κοινωνία θέλει ένα σύγχρονο κράτος στην υπηρεσία του πολίτη.

Φώτης Κουβέλης (ΔΗΜΑΡ):
«Είναι θετικό το γεγονός ότι τα αποτελέσματά της εξασφαλίζουν τη συνέχιση της χρηματοδότησης» σχολίασε ο επικεφαλής της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, μετά την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης με την τρόικα.

Ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι η τρόικα και οι εταίροι μας οφείλουν, όμως, να αντιληφθούν και να αποδεχθούν ότι η ελληνική κοινωνία εξαντλεί τα όριά της και η ελληνική οικονομία χρειάζεται ανάσες. Χρειάζεται να καταλάβουν ότι διαπραγματεύονται και δεν επιβάλλουν.

Σημείωσε ακόμα ότι η συμφωνία περιλαμβάνει την αναγνώριση της ανάγκης να ληφθούν άμεσα μέτρα υποστήριξης των ανέργων – ιδιαίτερα των νέων και όσων ζουν σε νοικοκυριά που δεν έχουν ενήλικα εργαζόμενο – και των ανασφάλιστων πολιτών.

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Α. Σαμαράς βαφτίζει «μεταρρυθμίσεις» τα εξοντωτικά μέτρα του Μνημονίου
Σφοδρή ήταν η αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο διάγγελμα του πρωθυπουργού, καθώς με ανακοίνωσε που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορεί την κυβέρνηση για την επίμονή της σε μία «κατάφωρα άδικη και αναποτελεσματική πολιτική»
 
«Ο πρωθυπουργός μιλά για μείωση των φόρων όταν μονιμοποιεί την εξοντωτική υπερφορολόγηση των ασθενέστερων και μεσαίων στρωμάτων μέσα από το χαράτσι της ΔΕΗ. Επαίρεται ότι θα εξεταστεί τον Ιούνιο η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση για την οποία ο ίδιος είχε προσωπικά δεσμευτεί πως θα υλοποιούσε αμέσως μετά τις εκλογές.
 
»Μίλησε για ρυθμίσεις των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, ενώ ό, τι έχει δει το φως της δημοσιότητας αφήνει εκτός όσους πραγματικά αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, ενώ κινείται στη λογική της διασφάλισης των συμφερόντων των τραπεζών . Αναφέρεται στη μείωση του δημόσιου χρέους όταν αυτό όχι μόνο δεν καθίσταται βιώσιμο, αλλά η αναδιάρθρωση του με το περίφημο PSI είχε ως αποτέλεσμα την καταλήστευση των ασφαλιστικών ταμείων, τα οποία σκοπεύει να αποτελειώσει με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.
 
»Υπερηφανεύεται για 15.000 προσλήψεις νέων δημοσίων υπαλλήλων, αλλά επιμελώς ξεχνά ότι αυτές έρχονται στη θέση των 150.000 θέσεων εργασίας που χάνονται μέχρι τα τέλη του 2015, σύμφωνα με τις μνημονιακές δεσμεύσεις. Μόνο στο μυαλό του πρωθυπουργού συνιστά «ποιοτική αναβάθμιση» του δημοσίου ο ακρωτηριασμός του, μέσα από τις απολύσεις και τη συνολική υποβάθμιση των υπηρεσιών προς τους πολίτες.
 
»Ξέχασε όμως ο κ. Σαμαράς να αναφέρει πως επί της κυβέρνησής του η χώρα μας κατέστη πρωταθλήτρια στην ανεργία εντός της Ευρώπης και ανάμεσα στις τρεις πρώτες χώρες ως προς το μέγεθος της φτώχειας.
 
»Τολμά να αποκαλεί μεταρρυθμίσεις «που έπρεπε να είχαν γίνει εδώ και δεκαετίες» τα εξοντωτικά μνημονιακά μέτρα λιτότητας και διάλυσης των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Ο κ. Σαμαράς είναι ο μόνος που βλέπει σταθεροποίηση και θωράκιση της χώρας εκεί που όλοι βλέπουν τα μνημονιακά συντρίμμια μιας κατάφωρα άδικης και αναποτελεσματικής πολιτικής.
 
»Στο μόνο που έχει δίκιο ο κ. Σαμαράς είναι ότι σε λίγο καιρό η Ελλάδα δεν θα εξαρτάται από τα μνημόνια. Ούτε από τον ίδιο για τη σωτηρία της».
 
Tα video είναι από το real.gr

KKE:
«Οι απολύσεις στο δημόσιο, με όποιο τρόπο και αν γίνουν, ανοίγουν το δρόμο για την κατάργηση της μόνιμης και σταθερής δουλειάς για όλους τους εργαζόμενους, τόσο στο δημόσιο όσο και τον ιδιωτικό τομέα. Ταυτόχρονα προωθούν παραπέρα την παράδοση κρίσιμων τομέων κοινωνικής πολιτικής, όπως παιδεία, υγεία, πρόνοια και άλλες υπηρεσίες, στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα» επισημαίνει το ΚΚΕ με σχόλιό του για τη συμφωνία κυβέρνησης- τρόικας και το διάγγελμα του πρωθυπουργού.
 
Κάνοντας λόγο για συμφωνία η οποία «εγκαινιάζει ένα νέο γύρο βάρβαρων μέτρων που, όπως και τα προηγούμενα, συνοδεύονται από ψέμα, κοροϊδία και προσπάθεια διάσπασης των εργαζομένων», το ΚΚΕ, προσθέτει ότι «η κυβερνητική προπαγάνδα έχει στόχο τον διχασμό και τον αποπροσανατολισμό των εργαζομένων από τις αιτίες της κρίσης και την νομιμοποίηση όλων των αντιλαϊκών μέτρων που θα ενταθούν και στον ιδιωτικό τομέα μέσα από την πλήρη κατάργηση του κατώτατου μισθού και την επέκταση της μισθολογικής ευελιξίας».
 
Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει «κυνική πρόκληση» τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για ανακούφιση των λαϊκών οικογενειών από οφειλές σε εφορίες, ταμεία και ΔΕΗ «τη στιγμή που το χαράτσι μονιμοποιείται, η τιμή στο ηλεκτρικό ρεύμα αυξάνει και οι εργαζόμενοι δε μπορούν να πληρώσουν τους δυσβάσταχτούς και άδικους φόρους, όσες δόσεις και αν μπουν, ενώ ενεργοποιούνται σε βάρος τους μηχανισμοί δήμευσης και κατάσχεσης».
 
«Οι εργαζόμενοι χρειάζεται να συνειδητοποιήσουν ότι, στα πλαίσια της πολιτικής, που υπηρετεί τα μονοπώλια και τις κατευθύνσεις της ΕΕ, δεν πρόκειται να υπάρχει ανακούφιση, αλλά επιδείνωση της θέσης τους», καταλήγει το σχόλιο του ΚΚΕ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 02:15