search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:37
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ καλεί ΚΚΕ σε κοινές δράσεις

15.04.2013 15:30
ΣΥΡΙΖΑ καλεί ΚΚΕ σε κοινές δράσεις - Media

Κάλεσμα για κοινές δράσεις σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο απηύθυνε ο ΣΥΡΙΖΑ προς το ΚΚΕ με αφορμή τη συγχαρητήρια επιστολή προς το νέο γ.γ. Δημήτρη Κουτσούμπα.

Κάλεσμα για κοινές δράσεις σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο απηύθυνε ο ΣΥΡΙΖΑ προς το ΚΚΕ με αφορμή τη συγχαρητήρια επιστολή προς το Δημήτρη Κουτσούμπα, για την εκλογή του ως γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ.
 
Ο συντονιστής της γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Βίτσας αναφέρει σε αυτήν ότι η συμπόρευση και όχι απαραίτητα η ταύτιση των πολιτικών δυνάμεων που επιθυμούν την ανατροπή των μνημονίων, της λιτότητας και των πολιτικών εκφραστών τους, αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για το άνοιγμα νέων δρόμων, με προοπτική την οικοδόμηση του σοσιαλισμού του 21ου αιώνα.
 
Μπροστά σ' αυτή την προοπτική, προσθέτει ο κ. Βίτσας, «οφείλουμε όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Σε διαφορετική περίπτωση, θα είμαστε υπόλογοι τόσο απέναντι στην Ιστορία όσο και στον ελληνικό λαό».
 
 
Η Επιστολή:
 
Προς
 
Δημήτρη Κουτσούμπα
 
Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ
 
Αγαπητέ Δημήτρη,
 
Σε συγχαίρω για την εκλογή σου στη θέση του Γενικού Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.
 
Θεωρώ ότι, παρά τις υπαρκτές διαφορές, τα κόμματά μας είναι ταγμένα στη συνεχή και συνεπή υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων. Κατά συνέπεια, μπορούμε, και υποχρεούμαστε, να αναπτύξουμε κοινές δράσεις σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο, πράγμα που αποτελεί αγωνιώδες αίτημα του κόσμου της Αριστεράς, αλλά και ολόκληρου του ελληνικού λαού, ο οποίος υφίσταται τις συνέπειες του σκληρού ταξικού πολέμου που έχουν εξαπολύσει εναντίον του εγχώριες και ξένες δυνάμεις του κεφαλαίου.
 
Η συμπόρευση, και όχι απαραίτητα η ταύτιση, των πολιτικών δυνάμεων που επιθυμούν την ανατροπή των μνημονίων της λιτότητας και των πολιτικών εκφραστών τους, αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για το άνοιγμα νέων δρόμων, με προοπτική την οικοδόμηση του Σοσιαλισμού του 21ου αιώνα.
 
Μπροστά σ' αυτή την προοπτική, οφείλουμε όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Σε διαφορετική περίπτωση, θα είμαστε υπόλογοι τόσο απέναντι στην Ιστορία όσο και στον ελληνικό λαό.
 
Καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο σου!
 
Συντροφικά,
 
Δημήτρης Βίτσας
 
Συντονιστής της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:35