search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:39
MENU CLOSE

Έρευνες για χρήση βίας στις φυλακές Γρεβενών μετά από καταγγελίες

16.04.2013 06:36
Έρευνες για χρήση βίας στις φυλακές Γρεβενών μετά από καταγγελίες - Media

Κατεπείγουσα πειθαρχική προκαταρκτική έρευνα, μετά από επώνυμες καταγγελίες σχετικά με χρήση βίας σε βάρος κρατουμένων κατά τον τελευταίο έλεγχο σε πτέρυγα των φυλακών Γρεβενών διέταξε ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης. Αντιδρά με ανακοίνωσή της η ΕΛΑΣ.

Κατεπείγουσα πειθαρχική προκαταρκτική έρευνα, μετά από επώνυμες καταγγελίες σχετικά με χρήση βίας σε βάρος κρατουμένων κατά τον τελευταίο έλεγχο σε πτέρυγα των φυλακών Γρεβενών διέταξε ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης.
 
Η κατεπείγουσα πειθαρχική προκαταρκτική έρευνα θα διενεργηθεί από τον αρμόδιο εισαγγελέα.
 
Η αστυνομία πάντως με ανακοίνωση της, χαρακτηρίζει τις καταγγελίες «παντελώς ανυπόστατες»  και υποστηρίζει ότι οι έλεγχοι έγιναν παρουσία εισαγγελέα.
 
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ
 
«Σχετικά με τα αναφερόμενα σε σημερινές ανακοινώσεις για καταγγελίες που σχετίζονται με ελέγχους, το περασμένο Σάββατο (13.04.2013), στις Φυλακές Γρεβενών, ανακοινώνονται τα ακόλουθα:
 
»Οι καταγγελίες δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και είναι παντελώς ανυπόστατες.
 
»Οι έλεγχοι διενεργήθηκαν σύμφωνα με όλες τις νόμιμες διατυπώσεις, παρουσία του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Γρεβενών.
 
»Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν από τον Διευθυντή των Φυλακών και σωφρονιστικούς υπαλλήλους, με τη συνδρομή προσωπικού της Αστυνομικής Διεύθυνσης Γρεβενών, ομάδας Ε.Κ.Α.Μ, ομάδας εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών και αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης.»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24