search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:26
MENU CLOSE

Στουρνάρας για νέα μέτρα: «Σε μελλοντική φάση να είμαστε καλά!»

16.04.2013 12:19
Στουρνάρας για νέα μέτρα: «Σε μελλοντική φάση να είμαστε καλά!» - Media

Καθησυχαστικός προσπάθησε να εμφανιστεί ο υπουργός Οικονομικών κατά τη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών με την τρόικα. Όπως είπε, στόχος είναι να έχουμε πρωτογενή πλεονάσματα.

Καθησυχαστικός προσπάθησε να εμφανιστεί ο υπουργός Οικονομικών κατά τη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών με την τρόικα.
 
Σύμφωνα με τον κύριο Στουρνάρα, «η Ελλάδα έχει κάνει τα 2/3 της δημοσιονομικής της προσπάθειας και έχει καλύψει τα 3/4 της χαμένης ανταγωνιστικότητας».
 
Όπως είπε ο υπουργός Οικονομικών, «Μείζων στόχος είναι η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος ακόμη και από φέτος, προκειμένου να ενεργοποιήσουμε τη ρήτρα μείωσης του χρέους που έχει συμπεριληφθεί στην απόφαση του EUROGROUP της 27ης Νοεμβρίου.
 
Παρουσιάζοντας την συμφωνία με την τρόικα, ο κ. Στουρνάρας απέκλεισε στην παρούσα φάση οποιαδήποτε σκέψη για νέα μέτρα, ενώ χαρακτήρισε εξαιρετικά πιθανό να μην χρειαστεί να ληφθούν ούτε τα πρόσθετα μέτρα ύψους 2,5 δισ. ευρώ για τα έτη 2015 και 2016.
 
Σε αυτό ωστόσο δεν ήταν καθόλου σαφής… γιατί όταν ο δημοσιογράφος επέμεινε για πιθανά μέτρα σε μελλοντική φάση, ο κ. Στουρνάρας απάντησε επί λέξει: «Σε μελλοντική φάση να είμαστε καλά!»
 
Για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές ιδιωτών προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, τόνισε ότι είναι πολύ πιθανό να ισχύσουν σε ειδικές περιπτώσεις περισσότερες από 48 δόσεις.
 
Ο κ. Στουρνάρας είπε ότι θα μπορούν να υπαχθούν και όσοι έχουν σταματήσει να εξυπηρετούν παλαιότερες ρυθμίσεις.
 
Ωστόσο, επεσήμανε ότι αποκλείονται από τη ρύθμιση όσοι βρίσκονται εντός ρύθμισης και είναι συνεπείς στην αποπληρωμής τους.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:21