09/04/2020 08:11:32

Τροϊκανή «βόμβα» για το ωράριο

Νέα «βόμβα» για τους μικρομεσαίους καταστηματάρχες έρχεται από την τρόικα, η οποία ζητά πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου με ανοιχτά όλα τα καταστήματα τουλάχιστον 10 Κυριακές τον χρόνο και διενέργεια εκπτώσεων και προσφορών χωρίς αρχή και τέλος.

Η τρόικα απέρριψε όλες τις διατάξεις του νομοσχεδίου του υπουργείου Ανάπτυξης που επιτρέπουν τη λειτουργία των μικρών λιανεμπορικών επιχειρήσεων και τις 52 Κυριακές του χρόνου και των μεγάλων καταστημάτων για μόνο επτά Κυριακές ετησίως.

Οι δανειστές επιμένουν εδώ και τουλάχιστον δύο εβδομάδες στην άρση των περιορισμών στην αγορά. Η τρόικα, ειδικά στο θέμα της εξαίρεσης για την κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων που προτείνει το υπουργείο, δηλαδή να είναι ανοιχτά όλες τις Κυριακές τα μικρά καταστήματα και όχι τα μεγάλα, είναι κάθετη, θεωρώντας ότι έτσι γίνεται διάκριση και προκαλείται άνισος ανταγωνισμός.

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.