search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 13:23
MENU CLOSE

Διαβάστε στο Ποντίκι art που κυκλοφορεί

17.04.2013 21:00
Διαβάστε στο Ποντίκι art που κυκλοφορεί - Media

Συνέντευξη Γιάννη Κότσιρα: «Με τρομάζει ότι μπορεί σε λίγο καιρό να μην έχω χώρα»

Συνέντευξη Γιάννη Κότσιρα: «Με τρομάζει ότι μπορεί σε λίγο καιρό να μην έχω χώρα»
 
Δελτίο καιρού:
Μιούζικαλ γιατί χανόμαστε
Συγκάτοικοι στην τέχνη
Τα Jumbo έχουν νταλκά
30 γνώμες για τον Παύλο. Και λοιπόν ; 
Η  γερμανική κωμωδία
 
Γυμνή τέχνη πίσω απ’ το παραβάν. Η Ελλάδα απέσυρε δυο γυμνά μαρμάρινα αγάλματα από την έκθεση «Ολυμπιακοί Αγώνες: Παρελθόν-Παρόν» στο Κατάρ θεωρώντας προσβολή ότι οι υπεύθυνοι τοποθέτησαν μπροστά τους ένα…παραβάν για να μη σκανδαλιστούν οι πιστές Καταριανές!
 
Η λογοτεχνική αντίσταση στην καρδιά της χούντας. Στα χρόνια της δικτατορίας πολλοί διανοούμενοι αντιστάθηκαν, έβαλαν το πνεύμα μπροστά και πήραν την πένα τους. Ο Μανώλης Αναγνωστάκης, ο Γιάννης Ρίτσος, κ.α. Από κοντά, και κάποιοι εμπνευσμένοι και άφοβοι εκδότες που κυκλοφόρησαν παράνομα τον αριστερό λόγο.

Πικάσο, ο καταστροφέας. Αυτό το μήνα  συμπληρώθηκαν 40 χρόνια από το θάνατο του μεγαλύτερου ζωγράφου του 20ου αιώνα, ο οποίος κατάφερε να αποτυπώσει  τις οδύνες και τη φρίκη της εποχής του σε ένα έργο ιερής καταστροφής. Η τραγωδία του ήταν ότι σκόρπισε την καταστροφή  και στη ζωή του μετατρέποντάς την σε μια αμείλικτη λίστα ανυπολόγιστων απωλειών.
 
Η μάγισσα δεν μένει πια εδώ. Κανένας άλλος σύγχρονος αρχηγός κράτους δεν έχει γίνει θέμα τόσων τραγουδιών, ταινιών, τηλεοπτικών εκπομπών όπως η Μάργκαρετ Θάτσερ, η οποία καυτηριάστηκε από τους καλλιtέχνες μέχρι …θανάτου.
 
Ηλίας Βαμβακούσης. Είναι ζεν και τον ταράζουν…
 
Ο γύρος του κόσμου. Με μια ματιά τι συμβαίνει σε άλλα μέρη της γής.
 
Σεξουαλική απελευθέρωση για τους ήρωες κόμικς. Οι λεσβίες, οι ομοφυλόφιλοι και οι τρανσέξουαλ ήρωες κόμικς παίρνουν το αίμα τους πίσω. Πριν λίγες μέρες, έκανε την εμφάνιση του ο πρώτος τρανσέξουαλ χαρακτήρας σε mainstream κόμικς.
 
Στις ταινίες αυτής της βδομάδας: «Μπουτίκ για αυτόχειρες», « Μεγάλες προσδοκίες», «Oblivion», «Με λένε Ερνέστο», «Οι γυναίκες του λεωφορείου 678», «Οι Κρουντς», «Σαν πέτρινα λιοντάρια στη μπασιά της νύχτας».
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 13:22