search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 10:56
MENU CLOSE

ΕΚΠΟΙΖΩ: Η κυβέρνηση εμπαίζει τους δανειολήπτες και ικανοποιεί τους τραπεζίτες

17.04.2013 13:41
ΕΚΠΟΙΖΩ: Η κυβέρνηση εμπαίζει τους δανειολήπτες και ικανοποιεί τους τραπεζίτες - Media

Κάθετα αρνητική στις ρυθμίσεις της κυβέρνησης για τα τραπεζικά δάνεια δηλώνει η ΕΚΠΟΙΖΩ, εκτιμώντας πως ελάχιστοι θα μπουν στη ρύθμιση, πως δεν ικανοποιεί τους ανέργους και πως κινείται στην ικανοποίηση των συμφερόντων των τραπεζών.

Κάθετα αρνητική στις ρυθμίσεις της κυβέρνησης για τα τραπεζικά δάνεια δηλώνει η ΕΚΠΟΙΖΩ (Ένωση Καταναλωτών – Η Ποιότητα της Ζωής), εκτιμώντας πως ελάχιστοι θα μπουν στη ρύθμιση, πως δεν ικανοποιεί τους ανέργους και πως κινείται στην ικανοποίηση των συμφερόντων των τραπεζών. Σημειώνει μάλιστα πως η κυβέρνηση εμπαίζει τους δανειολήπτες και πως προσβάλλει την κοινή λογική.
 
Η ανακοίνωση:
 
Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν για τα τραπεζικά δάνεια καταδεικνύουν για άλλη μια φορά ότι η κυβέρνηση ενδιαφέρεται περισσότερο για τη μέγιστη ικανοποίηση των συμφερόντων των τραπεζών, παρά για την ανακούφιση των δανειοληπτών.

Η ΕΚΠΟΙΖΩ εκτιμά ότι απειροελάχιστο ποσοστό οφειλετών θα υπαχθεί στις ρυθμίσεις αυτές, καθώς είναι ζήτημα κοινής λογικής ότι η σώρευση όλων αυτών των προϋποθέσεων αφήνει εκτός την πλειοψηφία των δανειοληπτών. Το τηλέφωνο της ΕΚΠΟΙΖΩ έχει σπάσει τις τελευταίες ώρες από εκατοντάδες μέλη της που εκφράζουν την αγανάκτησή τους, δεδομένου ότι οι αυστηροί όροι υπαγωγής, ιδίως μάλιστα ότι τα μέτρα αφορούν σε ενήμερα ενυπόθηκα δάνεια μέχρι 150.000 ευρώ, τους στερούν και την τελευταία ελπίδα να φύγουν από το αδιέξοδο.

Μέλη της ΕΚΠΟΙΖΩ μάλιστα που αντιμετωπίζουν προβλήματα ανεργίας εκφράζουν την έκπληξή τους με τα νέα μέτρα, διερωτώμενοι αφενός πώς είναι δυνατό να μην έχουν καθυστερήσει τις δόσεις τους όταν δε διαθέτουν κανένα απολύτως εισόδημα και αφετέρου πόσο πιθανό είναι να έχουν βρει εργασία μέσα σε 6 μήνες, όταν θα τελειώσει η άτοκη περίοδος χάριτος.

Η ΕΚΠΟΙΖΩ έχει επανειλημμένως προτείνει σχέδιο 4 μέτρων που πρέπει να ληφθούν συνδυαστικά για την άμεση ανακούφιση των υπερχρεωμένων νοικοκυριών:

1. Αναστολή πλειστηριασμών για τουλάχιστον 3 έτη
2. Βελτίωση του νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά
3. Διαγραφή χρεών και μείωση των επιτοκίων
4. Δημιουργία και λειτουργία δικτύου νομικής και ψυχολογικής υποστήριξης υπερχρεωμένων πολιτών.

Η ΕΚΠΟΙΖΩ καλεί την κυβέρνηση να αφουγκραστεί ουσιαστικά τις ανάγκες της κοινωνίας και να προβεί στην άμεση λήψη των μέτρων που θα έχουν ως αποτέλεσμα την πραγματική ανακούφιση των υπερχρεωμένων νοικοκυριών και την αποφυγή των κοινωνικών εντάσεων.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 10:55