search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 13:30
MENU CLOSE

Έρχονται & Φεύγουν

26.04.2010 08:01
Έρχονται & Φεύγουν  - Media

Το ΔΝΤ, η συγκαλυμμένη πτώχευση και τα συμπαρομαρτούντα είναι εδώ. Εμείς, άραγε, πού αρμενίζουμε;

ΕΡΧΟΝΤΑΙ

● Το ΔΝΤ, η συγκαλυμμένη πτώχευση και τα συμπαρομαρτούντα είναι εδώ. Εμείς, άραγε, πού αρμενίζουμε; ● Ξαναπήγα τις προάλλες στο Αθηνά Live, ένα στέκι ακραιφνώς τζαζομουσικό, που μου θυμίζει έντονα περασμένες δεκαετίες και ξεχασμένα ψυχαγωγικά ήθη… Και θα ξαναπάω βέβαια, αρχές Μαΐου, να δω τον κορυφαίο κιθαρίστα και συνθέτη Τζον Σκόφιλντ. ● Από την άλλη, κάποιες επιφυλάξεις τις διατηρώ σχετικά με την έλευση του μυθικού Τζέρι Λι Λιούις τέλη Ιουλίου στον Λυκαβηττό… Γίγαντας, δεν λέω, ο ορισμός του μπροστάρη και πιανίστας διαολεμένος, χωρίς καμιά αμφιβολία. Αλλά, ξέρω ’γώ; Μακάρι, πάντως, να αποδειχθώ εγώ φάουλ και μικρόνους και τα 74 χρόνια του αμερικανού μουσικού να αποδειχθούν τελικά ανάξια λόγου. ● Με το παρδόν και το συμπάθιο, αλλά εμένα καθόλου δεν με χάλασε που η Φωτεινή Πιπιλή κουτσοχόρεψε στο «Dancing With the Stars». Θέλω να πω, υπάρχουν πολύ χειρότερα πράματα που με διαολίζουν στην ελληνική τηλεόραση. Και, βεβαίως, στην ελληνική πολιτική σκηνή… Μια βουλευτική ρούμπα θα μας εκθέσει, τώρα; ● Τη «Λευκή κορδέλα» του Χάνεκε και τον «Κυνόδοντα» του Λάνθιμου ανέδειξαν, λέει, τα μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου ως κορυφαίες ταινίες της περασμένης χρονιάς. Συμφωνώ και επαυξάνω. Αν και, από την αλλοδαπή σοδειά, προσωπικά θα πριμοδοτούσα το εξαίσιο «Άσε το κακό να μπει» του Άλφρεντσον, που τερμάτισε στην τρίτη θέση. ● Α, ήρθαν και νέα επεισόδια, σε απευθείας πάντα σύνδεση, στο γονιδιακό σίριαλ του Πασχάλη Αρβανιτίδη. ● Αυτός ο πάτος, ρε γαμώτη μου, αργεί ακόμα;

ΦΕΥΓΟΥΝ

● Κρυφή μου ελπίδα, ομολογώ, είναι πως όλη αυτή η στριμόκωλη οικονομοκατάσταση, που όλο και περισσότερο μας στρογγυλοκάθεται στο σβέρκο, θα οδηγήσει συν τω χρόνω και σε μια κάποια εκκαθάριση της ήρας από το στάρι, σε ένα κάποιο συμμάζεμα της ασύδοτης αμετροέπειας και αυθαιρεσίας που χαρακτηρίζει τον δημόσιο και ιδιωτικό νεοελληνικό βίο τα τελευταία 15 τουλάχιστον χρόνια. ● Αλλά, μπα! Αργούμε ακόμη, ως φαίνεται… Εδώ, λέει, η Τζούλια μήνυσε τον Παπαδημούλη, επειδή ο βουλευτής την κατηγόρησε για φοροδιαφυγή από βήματος κοινοβουλίου. Γιατί, βέβαια, αυτό είπε ο πολιτικός, ανεξαρτήτως των επιμέρους (πορνο)χαρακτηρισμών του, οι οποίοι, απ’ ό,τι αντιλαμβάνομαι, πυροδότησαν και την πολυδιαφημισμένη ένσταση της φιλήδονης δεσποινίδας και των συν αυτή. ● O tempora, o mores, τι άλλο θα ζήσουμε πια σ’ αυτά τα μέρη; ● Από την άλλη, ανησυχούν, διαβάζω, οι δισκογραφικές, επειδή τα «επίσημα» δισκοπωλεία αρνούνται να συμπεριλάβουν στο στοκ τους cd ημεδαπών τραγουδοαστέρων, τα οποία έχουν πρωτολανσαριστεί ως τσόντα των κυριακάτικων φύλλων. Πολύ καλά κάνουν και δεν τα γουστάρουν τα δισκοπωλεία. Εξάλλου, λόγος ανησυχίας ουσιαστικά δεν υπάρχει: αυτά τα cd μπορείς κάλλιστα να τα βρεις και στον Χόντο, δίπλα σε σουτιέν και κρέμες αδυνατίσματος… ● Το… αποβιωτικό κλισέ «πλήρης ημερών» βρήκε αναμφισβήτητα την ιδανική του έκφραση το περασμένο Σάββατο: στα 92 της έφυγε η χαλκέντερα μπριόζα Άννα Καλουτά. Τέλος εποχής.

Τατιάνα Καποδίστρια

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 13:30