25/05/2020 21:04:53

Χωρίς γιατρούς ένα ακόμα νησί

Χωρίς γιατρούς ένα ακόμα νησί - Media
Χωρίς τις στοιχειώδεις υπηρεσίες υγείας έχουν εγκαταλειφτεί οι κάτοικοι της Κέας καθώς όπως αναφέρει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) το νησί έχει μείνει μόνο με ένα Γενικό γιατρό με αποτέλεσμα περισσότερα από 900 παιδιά του νησιού και 3.000 κάτοικοι να μην δέχονται πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία τους.

Όπως κατήγγειλαν στον ΙΣΑ οι κάτοικοι της Κέας ,στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Κέας υπηρετεί μόνο ένας Γενικός γιατρός που καλείται να καλύψει τις ανάγκες διότι πρόσφατα παραιτήθηκαν και οι δύο αγροτικοί γιατροί του ιατρείου ενώ η μοναδική νοσηλεύτρια απουσιάζει λόγω άδειας εγκυμοσύνης. Ακόμη ο μοναδικός παιδίατρος του νησιού παραιτήθηκε στις 8 Φεβρουαρίου και το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο του νησιού έχει ελλέιψεις σε βασικά υλικά .

«Αν δεν επανδρωθεί το νησί με γιατρό από τους ιθύνοντες, τότε οφείλουμε να στηρίξουμε εμείς, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ,την υγεία του νησιού με εθελοντές γιατρούς. Δε θα επιστρέψουμε η ολιγωρία κάποιων να κοστίσει ανθρώπινες ζωές» αναφέρει ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης και προσθέτει ότι πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στην επάνδρωση όλων των νησιών με εξειδικευμένους γιατρούς.
 
 
Τέλος ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών καλεί το υπουργείο Υγείας να στελεχώσει τις υγειονομικές υπηρεσίες της Κέας και να φροντίσει για την επείγουσα κάλυψη της οργανικής θέσης του παιδιάτρου, απαιτεί να δοθεί εδώ και τώρα λύση στην επείγουσα κατάσταση που εγκυμονεί κινδύνους για της ζωή των κατοίκων των νησιών και δηλώνει ότι η τριτοκοσμική αυτή κατάσταση που βιώνουν οι νησιώτες μας αποτελεί ντροπή και συνιστά μεγάλο εθνικό κίνδυνο.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.