search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 15:30
MENU CLOSE

«Βρισκόμασταν σε αυτοάμυνα» υποστηρίζουν οι πιστολέρο της Μανωλάδας

20.04.2013 07:16
«Βρισκόμασταν σε αυτοάμυνα» υποστηρίζουν οι πιστολέρο της Μανωλάδας - Media

Μια διαφορετική εκδοχή του περιστατικού στη Μανωλάδα υποστήριξαν οι δικηγόροι των τριών συλληφθέντων επιστατών, ισχυριζόμενοι ότι οι εργάτες κινήθηκαν απειλητικά εναντίον των επιστατών, ενώ υποστήριξαν πως οι πυροβολισμοί έγιναν για εκφοβισμό και οι τραυματισμοί προήλθαν επειδή εξοστρακίστηκαν τα σκάγια.

Μια διαφορετική εκδοχή του περιστατικού στη Μανωλάδα υποστήριξαν οι δικηγόροι των τριών συλληφθέντων επιστατών, ισχυριζόμενοι ότι οι εργάτες κινήθηκαν απειλητικά εναντίον των επιστατών, ενώ υποστήριξαν πως οι πυροβολισμοί έγιναν για εκφοβισμό και οι τραυματισμοί προήλθαν επειδή εξοστρακίστηκαν τα σκάγια.

Ταυτόχρονα, αρνήθηκαν ότι είναι απλήρωτοι έξι μήνες οι εργαζόμενοι, δηλώνοντας ότι τους οφείλεται μόνο ένας μήνας.

«Τους απείλησαν οι αλλοδαποί»

Πιο συγκεριμένα οι δικηγόροι των τριών συλληφθέντων υποστήριξαν ότι η υπόθεση μέχρι σήμερα δεν έχει παρουσιαστεί στις σωστές της διαστάσεις. Ο δικηγόρος του 39χρονου, ο κ. Γεράσιμος Παπαγιαννόπουλος δεν θέλησε να επεκταθεί, καθώς δεν είχε λάβει στα χέρια του τη δικογραφία, ωστόσο υποστήριξε ότι ο πελάτης τους αρνείται την εμπλοκή του στο περιστατικό και ανέφερε ότι οι αλλοδαποί ήταν εκείνοι που κινήθηκαν απειλητικά κατά των παραγωγών και ήταν το ένστικτο της αυτοσυντήρησης που ώθησε τον εντολέα του στο να πυροβολήσει.

Από την πλευρά του ο δικηγόρος του 21χρονου και του 27χρονου, ο κ. Παναγιώτης Θεοδωρακόπουλος ανέφερε ότι δεν υπήρχε ανθρωποκτόνος διάθεση, ούτε υπήρχε σκοπός να γίνει ζημιά. Υποστήριξε ότι δεν ευθύνονται οι κατηγορούμενοι για τις συνθήκες διαβίωσης των αλλοδαπών, αλλά ότι η πολιτεία είναι αυτή που πρέπει να μεριμνήσει και υπογράμμισε ότι τα οφειλόμενα μεροκάματα δεν ήταν για έξι μήνες αλλά μόνο για τον μήνα Απρίλιο, ενώ για τις συνθήκες της σύλληψης των δύο εκ των τριών ανέφερε ότι ο ίδιος είχε ενημερώσει την Αστυνομία ότι επρόκειτο να παραδοθούν, αλλά ακολούθησε η σύλληψη μέσα στο γραφείο του. Δικηγόρος των δύο είναι επίσης και ο κ. Παναγιώτης Γιαννόπουλος.
 

Τη Δευτέρα απολογούνται οι επιστάτες – πιστολέρο 

Τη Δευτέρα θα απολογηθούν στον ανακριτή οι τρεις επιστάτες της Μανωλάδας, εναντίον των οποίων ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος.
Οι κατηγορούμενοι μετά την σύλληψή τους οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Αμαλιάδας, ο οποίος άσκησε εναντίον τους τις ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος.

Μαζί τους θα απολογηθεί και ο ιδιοκτήτης της φυτείας, ο οποίος επίσης κρατείται, κατηγορούμενος για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση. 

Οι επιστάτες του κατηγορούνται για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση και κατά συναυτουργία, για βαριές σωματικές βλάβες, απειλή και παράβαση των νόμων περί όπλων και αλλοδαπών. 

Με πληροφορίες απο το patrisnews .

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 15:30