search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:23
MENU CLOSE

Σύσκεψη αρχηγών ζητά το ΠΑΣΟΚ

21.04.2013 17:33
Σύσκεψη αρχηγών ζητά το ΠΑΣΟΚ - Media

Την ανάγκη να περιληφθούν μέτρα ανάσχεσης της ανεργίας και προστασίας ευπαθών ομάδων στο νομοσχέδιο που θα καταθέσει η κυβέρνηση στη Βουλή, ζητεί το ΠΑΣΟΚ

Την ανάγκη να περιληφθούν μέτρα ανάσχεσης της ανεργίας και προστασίας ευπαθών ομάδων στο νομοσχέδιο που θα καταθέσει η κυβέρνηση στη Βουλή, ζητεί το ΠΑΣΟΚ τονίζοντας παράλληλα πως είναι αυτονόητο να γίνει συνάντηση των τριών αρχηγών πριν την κατάθεσή του.
Η κυβέρνηση, σημειώνει, πρέπει να ενημερώσει αμέσως τα κόμματα για το περιεχόμενο του νομοσχεδίου που είναι γνωστό στο γενικό του πλαίσιο, αλλά οι λεπτομέρειες έχουν καθοριστική σημασία.
Στη διαμόρφωση του νομοσχεδίου, η Ιπποκράτους εκτιμά ότι μπορεί και πρέπει να αντιμετωπισθούν – σε συνεννόηση με την τρόικα – μια σειρά από κρίσιμα σημεία σχετικά με τις ρυθμίσεις των φορολογικών και ασφαλιστικών εισφορών και τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, ώστε οι σχετικές διατάξεις να είναι λειτουργικές και να γίνουν δεκτές από την αγορά και την κοινωνία ως θετικές.
Το νομοσχέδιο, προσθέτει, είναι η αφετηρία για μια συνολική κοινοβουλευτική συζήτηση για την πορεία της χώρας, την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, την Κύπρο κλπ.
Επιπλέον, σύμφωνα με την Ιπποκράτους, τυχόν εστίαση της δημόσιας συζήτησης στην απόφαση του Πρωθυπουργού για τη σύσταση νέων θέσεων αναπληρωτών υπουργών – ερήμην του ΠΑΣΟΚ – τείνει να ευτελίσει την ανάγκη για επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας των τριών κομμάτων, ώστε αυτή να περιλάβει το ολοκληρωμένο εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης που θα υπηρετηθεί από το ανανεωμένο κυβερνητικό σχήμα.
«Το κυβερνητικό σχήμα δεν πρέπει να “βολεύει” στελέχη, αλλά να είναι λιτό, λειτουργικό και αποτελεσματικό στον μέγιστο βαθμό», σημειώνεται.
Ακόμη, εκτιμάται πως η επίσκεψη του Φώτη Κουβέλη στις Βρυξέλλες θα συμβάλλει στην κατανόηση της ανάγκης να γίνουν ευρύτερα δεκτές οι ελληνικές προτάσεις για τον ρόλο της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας και τις προοπτικές της ελληνικής κεντροαριστεράς.
Τέλος το ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζει ως ιστορικό λάθος την οποιαδήποτε αναδρομική ανοχή ή επιείκεια προς τη δικτατορία και ως ανόητη, προκλητική και ανίερη οποιαδήποτε σύγκριση της σημερινής οικονομικής κρίσης με το δικτατορικό καθεστώς. «Συμβάλλει στον εκφασισμό τη κοινωνίας όποιος ανοίγει ανιστόρητες συζητήσεις με δημαγωγικό και υπεραπλουστευτικό τρόπο», καταλήγει.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:23