search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:55
MENU CLOSE

Αρνήθηκε τις κατηγορίες ο Τσοχατζόπουλος – Ένοχος δήλωσε ο Ζήγρας

22.04.2013 13:15
Αρνήθηκε τις κατηγορίες ο Τσοχατζόπουλος - Ένοχος δήλωσε ο Ζήγρας - Media

Σε έντονο ύφος ο πρώην υπουργός  Άμυνας, Άκης Τσοχατζόπουλος, αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες που του προσάπτονται κατά την πρώτη μέρα της πολύκροτης δίκης για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, που άρχισε σήμερα ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων. Την ίδια ώρα την ενοχή του παραδέχτηκε ο Νίκος Ζήγρας, ζητώντας επιείκια.

Σε έντονο ύφος ο πρώην υπουργός  Άμυνας, Άκης Τσοχατζόπουλος, αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες που του προσάπτονται κατά την πρώτη μέρα της πολύκροτης δίκης για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, που άρχισε σήμερα ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων. Την ίδια ώρα την ενοχή του παραδέχτηκε ο Νίκος Ζήγρας, ζητώντας επιείκια.
 
«Αρνούμαι κατηγορηματικά και απόλυτα το κατηγορητήριο, με το οποίο επιχειρείται συστηματικά να δοθεί η εντύπωση ότι υπάρχει μία παράνομη εγκληματική οργάνωση, μια συμμορία, που έχει σκοπό να ξεπλύνει μαύρο χρήμα και ότι δήθεν πίσω από αυτήν κρύβεται ο υπουργός Άμυνας της Ελλάδας, που επί έξι χρόνια κάναμε το καλύτερο που μπορούσε να γίνει για τη χώρα» είπε ο Α. Τσοχατζόπουλος.
 
Όπως είπε ο πρώην υπουργός, θίγεται που είναι υποχρεωμένος να επισημαίνει διαρκώς τα ίδια πράγματα, καθώς, όπως είπε, «εδώ υπάρχει μία πορεία κεντρικά καθοδηγούμενη. Επί 12 μήνες είμαι προφυλακισμένος και εγώ και η γυναίκα μου και η κόρη μου, είναι άδικο, υπάρχει κρατική βία εναντίον μας».
 
Ζήτησε δε από το δικαστήριο να μεριμνήσει ώστε να αποφυλακιστεί η σύζυγός του Βίκυ Σταμάτη, η οποία, όπως τόνισε, βρίσκεται στη φυλακή εξαιτίας του.
 
«Το βάζω (σ.σ. το θέμα της αποφυλάκισης) εγώ σε σας, διότι είναι μία υποχρέωση που μου επεβλήθη, γιατί εμένα θέλανε», είπε.

Δήλωσε ένοχος και ζήτησε επιείκια ο Ζήγρας
 
Στην τοποθέτησή του επί της κατηγορίας, ο εξάδελφος και επί σειρά ετών στενός συνεργάτης του Άκη Τσοχατζόπουλου, Νίκος Ζήγρας είπε στο δικαστήριο:
 
«Δηλώνω την ενοχή μου για τις κατηγορίες που έχω ομολογήσει στον ανακριτή, στην υπόθεση που με έχει εμπλέξει ο Άκης Τσοχατζόπουλος. Ζητώ συγγνώμη απ' όλο τον κόσμο και ζητώ την επιείκιά σας».
 
Η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Βίκη Σταμάτη, δια του συνηγόρου της, δήλωσε ότι το μόνο που έκανε ήταν ότι παντρεύτηκε τον επί πολλά χρόνια αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό. Η κ. Σταμάτη δηλώνει, όπως είπε ο συνήγορός της, ότι δεν γνωρίζει κανέναν από τους συγκατηγορουμένους της και ότι έχει δει δύο φορές, σε κοινωνικό επίπεδο, τον Νίκο Ζήγρα.
 
Ο εκ των κατηγορουμένων Γιώργος Κωνσταντάτος δήλωσε αθώος και σε έντονο ύφος συνέχισε: «Παγιδεύτηκα από τον κ. Ζήγρα που λέει ψέμματα και έχω καταστρέψει την οικογένειά μου. Περιμένω να αθωωθώ».
 
Οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι δήλωσαν ότι αρνούνται τις κατηγορίες σε βάρος τους, ενώ ο συνήγορος της κόρης και της πρώην συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου, δήλωσε στο δικαστήριο ότι ο λόγος της απουσίας των δύο γυναικών είναι η άσχημη ψυχοσωματική κατάσταση στην οποία βρίσκονται.

Νωρίτερα, δημιουργήθηκε ένταση στο δικαστήριο κατά την απαγγελία της κατηγορίας, από τον αναπληρωτή εισαγγελέα έδρας Παναγιώτη Παναγιωτόπουλο.
 
Η υπεράσπιση διαμαρτυρήθηκε ότι ο τόνος και οι λέξεις που χρησιμοποίησε ο εισαγγελικός λειτουργός ήταν σε ύφος έντονο.
 
Όπως ανέφεραν οι συνήγοροι υπεράσπισης, δεν επρόκειτο για απαγγελία κατηγορίας αλλά για αγόρευση, ενώ έκαναν λόγο για οξύτητα χαρακτηρισμών που, όπως είπαν, δεν καθησυχάζει τους κατηγορούμενους ότι θα έχουν δίκαιη δίκη.
 
Ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε στο δικαστήριο ότι δεν ανέφερε τίποτε άλλο εκτός των λέξεων που χρησιμοποιούνται στο παραπεμπτικό βούλευμα και ζήτησε από την υπεράσπιση εάν έχει κάτι για τη στάση και τη δικαστική τιμή του να το πει ευθέως.
 
Το δικαστήριο έχει επιφυλαχθεί να αποφανθεί για το αίτημα που υπέβαλε η υπεράσπιση, προκειμένου να αποβληθεί από πολιτική αγωγή το ελληνικό δημόσιο.
 
Η εισαγγελέας έδρας Γεωργία Αδιλήνη ζήτησε την απόρριψη του αιτήματος.
Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος, η επόμενη συνεδρίαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 8 Μαΐου.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:49