search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 12:40
MENU CLOSE

27 νεκροί σε συμπλοκή μεταξύ διαδηλωτών και δυνάμεων ασφαλείας στο Ιράκ

23.04.2013 09:43
27 νεκροί σε συμπλοκή μεταξύ διαδηλωτών και δυνάμεων ασφαλείας στο Ιράκ - Media

Τουλάχιστον 27 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα και 70 τραυματίστηκαν σε ανταλλαγές πυρών μεταξύ ένοπλων σουνιτών διαδηλωτών και των δυνάμεων ασφαλείας

Τουλάχιστον 27 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα και 70 τραυματίστηκαν σε ανταλλαγές πυρών μεταξύ ένοπλων σουνιτών διαδηλωτών και των δυνάμεων ασφαλείας, όταν, σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, οι δυνάμεις καταστολής πραγματοποίησαν επιχείρηση για να διαλύσουν αντικυβερνητική πορεία κοντά στο Κιρκούκ στο Ιράκ.
 
Οι ταραχές ξέσπασαν νωρίς το πρωί στην περιοχή Χαουίζα, δυτικά της πόλης του Κιρκούκ, ανάμεσα σε ένοπλους διαδηλωτές, αντίπαλους του ιρακινού πρωθυπουργού Νούρι αλ-Μάλικι, και σε άνδρες των δυνάμεων της τάξης και του στρατού, δήλωσαν δύο υψηλόβαθμοι αξιωματικοί του στρατού.
 
Στις αλλαγές πυρών σκοτώθηκαν τουλάχιστον 20 διαδηλωτές και επτά μέλη των δυνάμεων ασφαλείας.
 
Το υπουργείο Άμυνας σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι οι δυνάμεις του στρατού απάντησαν στα πυρά που δέχτηκαν από ενόπλους, χωρίς να δώσει άλλα στοιχεία. Ωστόσο διαδηλωτές δήλωσαν ότι οι πολίτες ήταν άοπλοι όταν οι στρατιώτες άνοιξαν πυρ.
 
Χιλιάδες σουνίτες μουσουλμάνοι πραγματοποιούν διαδηλώσεις κάθε εβδομάδα από τον Δεκέμβριο σε πολλές ιρακινές επαρχίες ζητώντας να σταματήσει η περιθωριοποίηση των σουνιτών από τον σιίτη πρωθυπουργό Νούρι αλ-Μάλικι.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 12:39