21/07/2019 17:08:58

Δεν επιβεβαιώνει το ΥΠΕΞ τις πληροφορίες περί απελευθέρωσης των μητροπολιτών

Δεν επιβεβαιώνει το ΥΠΕΞ τις πληροφορίες περί απελευθέρωσης των μητροπολιτών - Media
Δεν επιβεβαιώνει το υπουργείο Εξωτερικών τις πληροφορίες περί απελευθέρωσης του Μητροπολίτη Χαλεπίου Παύλου.

Σε ανακοίνωσή του το ΥΠΕΞ αναφέρει: «Από τη στιγμή που έγινε γνωστή η απαγωγή του Ελληνορθόδοξου Μητροπολίτη Χαλεπίου Παύλου και του Συρορθόδοξου Μητροπολίτη Χαλεπίου Γρηγόριου Γιοχάνα Ιμπραχίμ παρακολουθούμε με μεγάλη προσοχή όλες τις εξελίξεις και τις σχετικές πληροφορίες.Τις τελευταίες ώρες, δημοσιεύονται σε διεθνή και ελληνικά Μέσα Ενημέρωσης πληροφορίες, από διάφορες πηγές, ότι απελευθερώθηκαν οι δύο απαχθέντες Μητροπολίτες. Μέχρι στιγμής οι πληροφορίες αυτές δεν έχουν επιβεβαιωθεί επισήμως. Για οποιαδήποτε επιβεβαιωμένη εξέλιξη θα υπάρξει ανακοίνωση».

Χθες, η οργάνωση «l'Œuvre d'Orient» ανακοίνωσε πως αφέθηκαν ελεύθεροι το ελληνορθόδοξος Μητροπολίτης Χαλεπίου κ. Παύλος και ο συρορθόδοξος Μητροπολίτης Χαλεπίου Γιοχάνα Ιμπραχίμ που είχαν απαχθεί τη Δευτέρα.

«Οι δύο Μητροπολίτες φέρεται ότι βρίσκονται ήδη στην ορθόδοξη εκκλησία του Προφήτη Ηλία του Χαλεπίου», σημειώσε η ένωση σε ανακοίνωσή της η οποία εστάλη στο Γαλλικό Πρακτορείο. 

Την απελευθέρωση των δύο μητροπολιτών επιβεβαίωσε και εκκλησιαστική πηγή, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters. «Οι δύο (μητροπολίτες) είναι στο δρόμο για το πατριαρχείο του Χαλεπιού», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.