search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:45
MENU CLOSE

Γιατροί του ΕΟΠΠΥ κινδυνεύουν με κατασχέσεις επειδή είναι απλήρωτοι

24.04.2013 09:38
Νέες παραβάσεις εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους του ΕΟΠΥΥ - Media

 SOS εκπέμπουν οι γιατροί του ΕΟΠΠΥ, καταγγέλλοντας ότι πολλοί από αυτούς κινδυνεύουν με κατασχέσεις των ακινήτων τους, λόγω της μη πληρωμής τους από τον  ΕΟΠΠΥ, τα χρέη του οποίου είναι πάνω από 1,5 δισ. ευρώ.

 SOS εκπέμπουν οι γιατροί του ΕΟΠΠΥ, καταγγέλλοντας ότι πολλοί από αυτούς κινδυνεύουν με κατασχέσεις των ακινήτων τους, λόγω της μη πληρωμής τους από τον  ΕΟΠΠΥ, τα χρέη του οποίου είναι πάνω από 1,5 δισ. ευρώ.
 
Σε ανακοίνωσή τους αναφέρονται σε συνάδελφό τους που είναι αντιμέτωπος με κατάσχεση του σπιτιού του, επειδή χρωστάει στην εφορία 14.000 ευρώ, ενώ ο ΕΟΠΠΥ του χρωστάει πολύ μεγαλύτερο ποσό.
 
Οι γιατροί επισημαίνουν ότι  «Ενώ η διοίκηση του οργανισμού έχει ενημερωθεί για ύπαρξη δεκάδων τέτοιων περιπτώσεων, επιδεικνύει απάνθρωπο προσωπείο προσπαθώντας διακαώς να αναχαιτίσει νομικά τις δίκαιες δικαστικές αποφάσεις εις βάρους του, επιδεικνύοντας πλήρη αδιαφορία για τις συνέπειες της οικονομικής καταστροφής των ιατρών και των διαγνωστικών κέντρων που ατύχησαν να βρεθούν σε αδύναμη οικονομικά θέση από την πολυετή στάση πληρωμών του ταμείου».
 
«Ιδιαίτερη απογοήτευση προκαλεί η ανάλγητη στάση του προέδρου του ΕΟΠΥΥ κ. Παπαγεωργόπουλου ο οποίος ενώ είναι κοινωνός του τραγικού ζητήματος, επέλεξε να αδιαφορήσει. Επιπλέον, η διοίκηση του οργανισμού ασκώντας εξόφθαλμα καταχρηστική και παραβατική συμπεριφορά, ζητάει ηλεκτρονικά την άνευ όρων παραίτηση των ιατρών από όλα τους τα νόμιμα δικαιώματα, χωρίς να δώσει κανένα σαφές χρονοδιάγραμμα πληρωμών των ληξιπρόθεσμων οφειλών, από τα οποία δεν έχει δοθεί ούτε ένα ευρώ στους γιατρούς» συνεχίζει η ανακοίνωση, και καταλήγει:
 
«Η ΕΝΙ – ΕΟΠΥΥ καλεί τον ΕΟΠΥΥ και την αρμόδια πολιτική ηγεσία να αντιληφθούν τις ευθύνες τους, να αναδιαρθρώσουν το σπάταλο και αναποτελεσματικό διοικητικό μηχανισμό του ΕΟΠΥΥ, να σταματήσουν οριστικά την ανήθικη πολιτική του 'δεν πληρώνω' και να καταβάλουν άμεσα παλαιά και νέα χρέη ως οφείλουν. Σε αντίθετη περίπτωση θα ζήσουμε την πλήρη οικονομική κατάρρευση των ιδιωτικών δομών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας με τραγικές συνέπειες στην υγεία 10 εκ. πολιτών».
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:45