search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 10:52
MENU CLOSE

Φράουλες και αίμα

25.04.2013 21:00
oldphotospod_2504_046_cmyk1366878851.jpg

Τα γεγονότα της Μανωλάδας ντροπιάζουν κάθε πραγματικό Έλληνα που ομιλεί αυτή την τόσο σημαντική γλώσσα, μια γλώσσα η οποία δημιούργησε αριστουργήματα σκέψης και υψηλές αξίες ζωής

Τα γεγονότα της Μανωλάδας ντροπιάζουν κάθε πραγματικό Έλληνα που ομιλεί αυτή την τόσο σημαντική γλώσσα, μια γλώσσα η οποία δημιούργησε αριστουργήματα σκέψης και υψηλές αξίες ζωής
Έχοντας εμπεδώσει μια συμπεριφορά ασυδοσίας, ατιμωρησίας και γενικευμένης τρομοκρατίας, εγκληματίες τσιφλικάδες της φράουλας στη Νέα Μανωλάδα επιβάρυναν τον πολιτισμό μας με ένα ανεξίτηλο έγκλημα που μας προσβάλλει κατάβαθα και μας στιγματίζει ανεπανόρθωτα. Θέλαμε να πιστεύουμε ότι αυτή η απάνθρωπη παράδοση ήταν ξένη προς τα ήθη μας, τον πολιτισμό μας, την αξιοπρέπειά μας. Η δολοφονική πράξη των εγκληματιών επιστατών – μπράβων, αλλά κυρίως των νεοτσιφλικάδων που κρύβονται πίσω από το όνειδος των απάνθρωπων συνθηκών εργασίας των εργατών γης (ανθρώπων παντελώς ανυπεράσπιστων, χωρίς καμιά προστασία των στοιχειωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους), μας καταρρακώνει την εθνική και ατομική μας αξιοπρέπεια, πλήττει βάναυσα τον πατριωτισμό μας και τις παραδόσεις μας. Πώς φτάσαμε σ’ αυτό το κατάντημα, τρεις άθλιοι μπράβοι – δολοφόνοι να μπορούν εν έτει 2013 να πυροβολούν στο ψαχνό δίχως δισταγμό, με τρομακτική ευκολία, βάζοντας στόχο δεκάδες ανθρώπινες ζωές;
Αυτό συμβαίνει κυρίως λόγω της βεβαιότητας που γεννά η ατιμωρησία, λόγω της εκκωφαντικής ελλείψεως του κράτους, λόγω της συνένοχης κοινωνικής συγκάλυψης και ανοχής. Ένα είναι σίγουρο: ότι δεν υπάρχουν αθώοι στη Νέα Μανωλάδα! Όλοι όσοι γνώριζαν ενέχονται συνειδησιακά στο αποτρόπαιο αυτό έγκλημα ενάντια στον πολιτισμό αυτής της χώρας, έναν πολιτισμό που είναι εντελώς ξένος στα ασύδοτα αυτά τα καθάρματα, τα οποία καλό θα ήταν να εκδιώκονταν για πάντα από αυτό τον τόπο, αντί των δύστυχων μεταναστών. Είναι υγιής και ουμανιστική η άμεση και ακαριαία αντίδραση της αγοράς, η οποία δικαίως μποϊκοτάρει όλη την παραγωγή φράουλας που προέρχεται από το αίμα των σύγχρονων δουλοπάροικων – εργατών γης.
Το έγκλημα, λοιπόν, της Νέας Μανωλάδας με άρωμα φράουλας είναι, πριν απ’ όλα, έγκλημα ενάντια στον ελληνικό πολιτισμό. Τα γεγονότα αυτά ντροπιάζουν κάθε πραγματικό Έλληνα που ομιλεί αυτή την τόσο σημαντική γλώσσα, μια γλώσσα η οποία δημιούργησε αριστουργήματα σκέψης και υψηλές αξίες ζωής. Αυτές οι ελαχιστότατες ανθρώπινες υπάρξεις – σύμφωνα με τις πράξεις τους – εξέθεσαν την εικόνα της τραυματισμένης πατρίδας μας, διέσυραν τη βαθύτητα της ύπαρξής μας.
Ωστόσο, στο σημείο αυτό πρέπει να εγκαλέσουμε όλους εκείνους τους συμπατριώτες μας που με την ψήφο τους τείνουν να νομιμοποιήσουν αυτές τις αθλιότητες, τείνουν να καταστήσουν καθημερινές σκηνές ρουτίνας αυτά τα εγκλήματα, τείνουν να αποχαλινώσουν την κοινωνία μας στο όνομα της μεγαλύτερης κι επικινδυνότερης διαστρέβλωσης της παρακμής στην οποία μας ενέπλεξε η κρίση: της νομιμοποίησης των μεθόδων της Χρυσής Αυγής. Η Νέα Μανωλάδα δεν έχει «ιδεολογία»· είναι τεκμήριο της χυδαιότερης ιστορικής πρακτικής, που αναβιώνει ανατριχιαστικές καταστάσεις των χρόνων της δουλοπαροικίας και της δουλείας των μαύρων στον αμερικανικό Νότο, όπου σε πρώτο πλάνο κυριαρχεί η τερατώδης επίδειξη απανθρωπιάς. Στη Νέα Μανωλάδα οι πρακτικές αυτές ήταν εμπεδωμένες, χρόνια τώρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας εκ των ενεχομένων, όπως μαρτυρούν και οι κάτοικοι της περιοχής και ταυτοποιείται κι από παλαιότερα δημοσιεύματα του Τύπου, είναι ο ίδιος που το καλοκαίρι του 2009 είχε δέσει δύο μετανάστες εργάτες πίσω από ένα μηχανάκι και τους έσερνε στους δρόμους της Μανωλάδας με την υποψία και μόνο ότι είχαν κλέψει κάποια… πρόβατα.
Η συντεταγμένη πολιτεία έχει υποχρέωση απέναντι στον εαυτό της, απέναντι στην ιστορία και τους πολίτες αυτού του τόπου, να υπερασπιστεί την ανθρωπιστική τιμή της χώρας και να επέμβει με σύμμαχο τους νόμους της, ώστε να αποδοθεί στο ακέραιο δικαιοσύνη σε μια ακραία αδικία, βάζοντας ταυτόχρονα ένα τέλος στην αήθη και ντροπιαστική τακτική του σύγχρονου δουλεμπορίου.
Η απάντηση σε μιαν εποχή όπου τα ρατσιστικά φαινόμενα λαμβάνουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις πρέπει να είναι άμεση και να αποδώσει δικαιοσύνη. Για να επιτευχθεί αυτό, είναι ανάγκη να γίνει έρευνα για τις συνθήκες εργασίας των αλλοδαπών στην περιοχή και όπου αλλού έχουμε παρόμοια φαινόμενα. Πρέπει να αποδοθούν στο ακέραιο τα κλεμμένα μεροκάματα στους δικαιούχους αλλοδαπούς και να τύχουν οι απροστάτευτοι αυτοί άνθρωποι της προστασίας της πολιτείας. Τέλος, δεν θα κουραστούμε ποτέ να επαναλαμβάνουμε ότι αυτό που πρέπει να εμπεδώσουμε από το αποτρόπαιο αυτό περιστατικό είναι ότι τα γεγονότα της Νέας Μανωλάδας συνιστούν ανθρωπιστικό έγκλημα και πολιτιστικό στίγμα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 10:52