search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 19:00
MENU CLOSE

Συλλαλητήριο από ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ κατά του πολυνομοσχεδίου

28.04.2013 06:48
Συλλαλητήριο από ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ κατά του πολυνομοσχεδίου - Media

«Ραντεβού» στο Σύνταγμα στις 18.30 έχουν δώσει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, όπου θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο, αντιδρώντας στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης που αναμένεται να ψηφιστεί αργά το βράδυ στην Ολομέλεια της Βουλής.

«Ραντεβού» στο Σύνταγμα στις 18.30 έχουν δώσει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, όπου θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο, αντιδρώντας στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης που αναμένεται να ψηφιστεί αργά το βράδυ στην Ολομέλεια της Βουλής.
Με εντολή της αστυνομίας, ο σταθμός του Μετρό στο Σύνταγμα θα είναι κλειστός από τις 16:30 το απόγευμα λόγω της συγκέντρωσης, με τους συρμούς να περνούν χωρίς στάση.
Σε ανακοίνωσή της, η ΓΣΕΕ καταγγέλλει ότι το πολυνομοσχέδιο «στην ουσία κατεδαφίζει το κοινωνικό κράτος και οδηγεί χιλιάδες εργαζόμενους του δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα να χάσουν τη δουλειά τους και να προστεθούν στον μακρύ κατάλογο των ανέργων».
Από την πλευρά της, η ΑΔΕΔΥ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι με το νομοσχέδιο «υλοποιεί τις δεσμεύσεις της προς την τρόικα για 15.000 απολύσεις και την υπαγωγή 25.000 δημοσίων υπαλλήλων, σε καθεστώς διαθεσιμότητας, συγχωνεύσεις και καταργήσεις δημοσίων υπηρεσιών, καθώς και τη διατήρηση των χαρατσιών και τη συνέχιση της φοροληστείας των χαμηλών εισοδημάτων».
Κάλεσμα στους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο έχει απευθύνει και η ΟΛΜΕ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη ρύθμιση που προβλέπει την αύξηση του διδακτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών.
«Αν δεν αντιδράσουμε τώρα δεν θα υπάρχει δημόσιο σχολείο στο μέλλον», τονίζει η Ομοσπονδία, η οποία έχει προειδοποιήσει μάλιστα ότι σε περίπτωση που περάσουν τα μέτρα, ο κλάδος των καθηγητών θα προχωρήσει σε κινητοποιήσεις και κατά την περίοδο των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 18:59