search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 05:03
MENU CLOSE

Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Ανδρέας Ντούζος

30.04.2013 09:22
Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Ανδρέας Ντούζος - Media

Άφησε την τελευταία του πνοή, λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Μεγάλης Δευτέρας, σε ηλικία 76 ετών, ο ηθοποιός Ανδρέας Ντούζος.

Άφησε την τελευταία του πνοή, λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Μεγάλης Δευτέρας, σε ηλικία 76 ετών, ο ηθοποιός Ανδρέας Ντούζος.
 
Ο πρωταγωνιστής ταινιών της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου είχε μεταφερθεί τον περασμένο Φεβρουάριο σε ιδιωτικό νοσοκομείο ύστερα από πτώση που είχε. Οι γιατροί διαπίστωσαν πώς είχε πάθει αιμάτωμα στο κεφάλι και χρειάστηκε χειρουργική επέμβαση.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως παράλληλα έδινε μάχη με το Αλτσχάιμερ τα τελευταία επτά χρόνια.
 
Ο Ανδρέας Ντούζος σπούδασε ηθοποιός στη Σχολή Τάκη Μουζενίδη. Συμμετείχε σε πολλές κινηματογραφικές ταινίες, κυρίως τη δεκαετία του '60, και θεωρήθηκε ως ζεν πρεμιέ της εποχής. Απέκτησε δύο παιδιά, τον Στηβ και την Τέτα, τα οποία ακολούθησαν και αυτά για ένα διάστημα, με σημαντική επιτυχία, το επάγγελμα του ηθοποιού. Από το 1967 και για 13 χρόνια έμεινε με την οικογένεια του στην Αμερική όπου σπούδασε σκηνοθεσία.
 
Υπήρξε για αρκετό καιρό επιχειρηματίας του θεάτρου Μπρόντγουεϊ στην οδό Αγίου Μελετίου στην Κυψέλη, το οποίο αναγκάστηκε να παραχωρήσει στην ηθοποιό Κάτια Δανδουλάκη λόγω οικονομικών δυσκολιών που αντιμετώπισε. Συμμετείχε ως guest star στις τηλεοπτικές σειρές "Κωνσταντίνου και Ελένης" και "Άκρως Οικογενειακόν". Η τελευταία του κινηματογραφική εμφάνιση έγινε στην ταινία "Μια μέρα τη νύχτα" (2001).

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24