search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 22:50
MENU CLOSE

Dislike Μαρκ Ζούκερμπεργκ

01.05.2013 21:00
Dislike Μαρκ Ζούκερμπεργκ  - Media

Στο κυνήγι πήραν οι αμερικάνικες περιβαλλοντικές οργανώσεις τον ιδρυτή του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ και μάλιστα μέσα από το ίδιο του το δημιούργημα.

Στο κυνήγι πήραν οι αμερικάνικες περιβαλλοντικές οργανώσεις τον ιδρυτή του
 Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ και μάλιστα μέσα από το ίδιο του το δημιούργημα.

Βλέπετε ο Μαρκ που εσχάτως δημιούργησε και πολιτικό φορέα «fwd.us» (forward us), εμφανίζεται ως υποστηρικτής  των βρόμικων καυσίμων και δυο έργων που έχουν προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις στις ΗΠΑ, αυτό της κατασκευής του πετρελαϊκού αγωγού Keystone XL και αυτό των εξορύξεων στην Αλάσκα.

Ο δισεκατομμυριούχος Μαρκ είναι μάλιστα ενεργός υποστηρικτής αφού   μέσω του πολιτικού του φορέα χρηματοδότησε διαφημίσεις που «αγιοποιούν»  τα συγκεκριμένα έργα.

Η αποκάλυψη της χρηματοδότησης που παρείχε ο Ζούκερμπεργκ, προκάλεσε την έντονη αντίδραση περιβαλλοντικών οργανώσεων όπως της The Sierra Club που μέσω του Facebook προωθεί καμπάνια με τίτλο «Ο Ζούκερμπεργκ προωθεί τα βρόμικα καύσιμα; DISLIKE». Παράλληλα στο διαδίκτυο τρέχει και καμπάνια συλλογής υπογραφών με χιλιάδες πολίτες να καλούν τον ιδρυτή του Facebook να σταματήσει να προωθεί καταστροφικά για την οικονομία, το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία έργα που στηρίζονται από το πανίσχυρο λόμπι του άνθρακα.

Επισημαίνεται ότι ο πετρελαϊκός αγωγός «Keystone XL» θα έχει μήκος 2.735 χιλιόμετρα και θα ενώνει την πόλη Aλμπέρτα του Καναδά, με το Χιούστον των ΗΠΑ, διασχίζοντας τις Πολιτείες Mοντάνα, Ντακότα, Νεμπράσκα, Κάνσας, Οκλαχόμα και Τέξας.

Οι αντιδράσεις των περιβαλλοντικών οργανώσεων αλλά και των κατοίκων των περιοχών από τις οποίες θα περάσει ο αγωγός είναι πολύ δυναμικές. Είναι χαρακτηριστικό ότι στα τέλη Αυγούστου του 2011 σε μια από τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις που είχαν πραγματοποιηθεί στην Ουάσιγκτον είχαν συλληφθεί 1500 πολίτες!

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 22:50