search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 16:09
MENU CLOSE

ΔΗΜΑΡ: Συντονιστείτε γιατί χανόμαστε

04.05.2013 21:00

Την ώρα που ο Φώτης Κουβέλης έχτιζε το ευρωπαϊκό του προφίλ στις Βρυξέλλες, του τα… χάλαγαν στην Αθήνα οι δύο Αντώνηδες! 

Την ώρα που ο Φώτης Κουβέλης έχτιζε το ευρωπαϊκό του προφίλ στις Βρυξέλλες, του τα… χάλαγαν στην Αθήνα οι δύο Αντώνηδες! Η κόντρα Μανιτάκη – Ρουπακιώτη για το θέμα των συμβασιούχων έφερε σε δύσκο­λη θέση τη ΔΗΜΑΡ και προσωπικά τον Φώτη Κουβέλη, ο οποίος, συζητώντας προχθές το θέμα με τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την αντιπαράθεση των δύο υπουργών.
 
Επισημάνθηκε μάλιστα ότι, παρά τα θετικά αποτελέσματα των επαφών του στις Βρυξέλ­λες, την επικαιρότητα στην Αθήνα μονοπω­λούσε η κόντρα ΡουπακιώτηΜανιτάκη που, όπως είπε ο Φώτης Κουβέλης, «θα μπορού­σαν να είχαν αποφύγει»…
 
Έτσι η συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επι­τροπής του κόμματος κατέληξε ότι χρειάζε­ται καλύτερος συντονισμός, όχι μόνο μετα­ξύ των τριών κομμάτων της συγκυβέρνησης, αλλά και μεταξύ των κυβερνητικών στελεχών που στηρίζει η ΔΗΜΑΡ! Ωστόσο, από την Αγί­ου Κωνσταντίνου διαμηνύεται ότι δεν τίθεται ζήτημα εμπιστοσύνης στους δύο υπουργούς, τους οποίους συνεχίζει να στηρίζει. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Π», πάντως, δεν απο­τελεί πια «casus belli» τυχόν απομάκρυνση έστω ενός εκ των δύο…
 
Και μια και ο λόγος για τον… πολυθρύλητο (!) ανασχηματισμό, σύμφωνα με εκτιμήσεις της ΔΗΜΑΡ, δεν πρόκειται να πραγματοποιη­θεί πριν από τον Ιούλιο, δηλαδή πριν από το συνέδριο της Ν.Δ στα τέλη Ιουνίου.
 
Ένας επιπλέον λόγος δυσφορίας για την Αγίου Κωνσταντίνου, πάντως, είναι η απομά­κρυνση του Ηλία Κικίλια από τη θέση του δι­οικητή του ΟΑΕΔ. Το θέμα συζητήθηκε στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, με πολλά μέλη να διατυπώνουν την ένσταση ότι «δεν είναι προφανείς» οι λόγοι της αποπο­μπής Κικίλια, παρά μόνο ότι είχε κακή συνερ­γασία με τον Βρούτση, όπως λεγόταν τις προ-ηγούμενες μέρες, από την κυβερ­νητική πλευρά τουλάχιστον.
 
Η ΔΗΜΑΡ,  μάλιστα, που  είχε εκφράσει και δημόσια τη δυσαρέ­σκειά της για την αποπομπή Κικί-λια, υποστηρίζοντας ότι τέτοι­ου είδους κινήσεις δεν συμ­βάλλουν στην  αποτελεσμα­τική λειτουργία της κυβέρνη­σης, έχει ενοχληθεί κυρίως από τον τρόπο με τον οποίο έγινε, δη­λαδή χωρίς συνεννόηση και πα­ρά το γεγονός ότι είχε εκφράσει τις αντιρρήσεις της όταν τέθηκε για πρώτη φορά το θέμα.
 
Κερασάκι στην τούρτα… η Φωτεινή Σκοπούλη, η παρέμ­βαση της οποίας στο πρόσφατο Υπουργικό Συμβούλιο, που είχε αποτέλεσμα να της «τα ψάλει» ο Σαμαράς, προκάλεσε αντι­δράσεις και στο εσωτερικό της ΔΗΜΑΡ. Μάλιστα, ο βουλευτής του κόμματος Βα­σίλης   Οικονόμου την   είχε   «αδειάσει» δημοσίως λέ­γοντας ότι εκείνος, προσωπικά, «δεν θα απολογηθεί για… καμία κυρία Σκοπούλη»!
 
Όσο για την είσοδο Κουβέλη στα ευρωπαϊκά σαλόνια, δεν είναι άσχε­τη με τις ευρωεκλογές του 2014, εν όψει των οποίων η ΔΗΜΑΡ αναζητεί συμμαχίες στην Ευρωπαϊκή Ένω­ση.  Ο Κουβέληςεξάλλου, εξετάζει το ενδεχόμε­νο ένταξης της ΔΗΜΑΡ στο Ευρωπαϊκό Σοσιαλι­στικό Κόμμα, όπου ανήκει το ΠΑΣΟΚ, ύστερα από πρόταση που του έγινε από Ευρωπαίους σοσιαλιστές.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 16:08