search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 03:36
MENU CLOSE

«Μπλόκαραν» τη Χρυσή Αυγή στο Σύνταγμα

02.05.2013 06:04
«Μπλόκαραν» τη Χρυσή Αυγή στο Σύνταγμα - Media

Δεν πραγματοποιήθηκε τελικά σήμερα η διανομή τροφίμων «μόνο για Έλληνες» από τη Χρυσή Αυγή στο Σύνταγμα. Υπήρξε ένταση μεταξύ των μελών της Χ.Α και της αστυνομίας η οποία προχώρησε σε περιορισμένη χρήση χημικών.

Δεν πραγματοποιήθηκε τελικά σήμερα η διανομή τροφίμων «μόνο για Έλληνες» από τη Χρυσή Αυγή στο Σύνταγμα. Υπήρξε ένταση μεταξύ των μελών της Χ.Α και της αστυνομίας η οποία προχώρησε σε περιορισμένη χρήση χημικών.
 
Συγκεκριμένα από τις πρώτες πρωινές ώρες είχαν συγκεντρωθεί μέλη της Χρυσής Αυγής αλλά και οι βουλευτές Ηλ.Κασιδιάρης, Ηλ.Παναγιώταρος και Γ.Λαγός. Όταν έφτασε το φορτηγό με τα τρόφιμα η αστυνομία δεν επέτρεψε να γίνει η εκφόρτωση, προκλήθηκε ένταση και οι δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών. Τελικά, το φορτηγό έφυγε και οι χρυσαυγίτες αποχώρησαν από το Σύνταγμα.

Για τα επεισόδια που έγιναν η αστυνομία σχημάτισε δικογραφία αφορά σε προπηλακισμούς, εξύβριση και άλλα αδικήματα από πλευράς των μελών της Χρυσής Αυγής κατά την επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων.
 
Υπενθυμίζεται ότι ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, προειδοποίησε χθες ότι θα κάνει ό,τι επιβάλλεται προκειμένου να μην πραγματοποιηθεί το συσσίτιο «μίσους» της Χρυσής Αυγής.
 
«Τις ημέρες κατάνυξης και αγάπης διάλεξε η Χρυσή Αυγή για να κάνει επίδειξη πρόκλησης, με συσσίτια μίσους, στην πιο κεντρική πλατεία της χώρας και της πρωτεύουσας, την Πλατεία Συντάγματος», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων.
 
Ο κ. Καμίνης υπογράμμισε ότι η συνάθροιση είναι «αυθαίρετη» και «παράνομη» και πρόσθεσε ότι «τέτοιου είδους εκδηλώσεις προκαλούν κάθε δημοκρατικό πολίτη και πλήττουν βίαια την προσπάθεια για ανάταξη της χώρας και της Αθήνας ειδικότερα, καθώς στέλνουν στην κοινή γνώμη, εγχώρια και διεθνή, ένα διπλά εσφαλμένο μήνυμα: ότι στην πρωτεύουσα της χώρας επικρατεί μια γενικευμένη κατάσταση εξαθλίωσης, η οποία μπορεί μάλιστα να αντιμετωπιστεί με δράσεις ρατσιστικής και ξενόφοβης ελεημοσύνης».
 
Απαντώντας, η Χρυσή Αυγή χαρακτήρισε «κατάπτυστη» τη δήλωση του δημάρχου Αθηναίων, τονίζοντας ότι στην Ελλάδα «έχουμε ακόμη δημοκρατία και κανείς δεν μπορεί «να στερήσει το δικαίωμα του συνέρχεσθαι» στα μέλη του κόμματος.
«Πριν από τρεις μόλις ημέρες, Έλληνες παραγωγοί μοίρασαν δωρεάν λαχανικά ακριβώς έξω από τη βουλή. Πάρα πολλές φορές τους τελευταίους μήνες πραγματοποιούνται ανάλογες εκδηλώσεις στην πλατεία Συντάγματος. Δεν είδαμε ούτε μία φορά τον δήμαρχο Καμίνη, που εξελέγη με ψήφους λαθρομεταναστών, να παίρνει θέση. Πόσο μάλλον να απειλεί και να εκδίδει διαταγές απαγόρευσης», επεσήμανε η Χρυσή Αυγή.
 
Κάλεσε επίσης τον δήμαρχο Αθηναίων, «να αφήσει τις παραινέσεις» διότι «προ μηνών ο ίδιος διοργάνωνε σόου με τηλεοπτικές κάμερες και τηλεπερσόνες στο Σύνταγμα, για να δείξει τη δήθεν κοινωνική αλληλεγγύη του, για την οποία όμως δεν είχε πληρώσει ούτε μισό ευρώ».
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 02:15