search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:33
MENU CLOSE

Τρέχουν για την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης

28.04.2010 09:23
Τρέχουν για την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης - Media

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η Ευρωζώνη καθώς μετά τις υποβαθμίσεις της ελληνικής οικονομίας από τον Οίκο Standard & Poors, πρέπει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες  για το μηχανισμό στήριξης της Ελλάδας.Οι Financial Times αναφέρουν ότι το ΔΝΤ εξετάζει το ενδεχόμενο να αυξήσει τη συμμετοχή του στο ποσό διάσωσης για την Ελλάδα κατά 10 δις ευρώ ενώ υπενθυμίζει ότι ο Τρισέ  έχει πει ότι δεν τίθεται θέμα χρεοκοπίας της Ελλάδας.

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η Ευρωζώνη καθώς μετά τις υποβαθμίσεις της ελληνικής οικονομίας από τον Οίκο Standard & Poors, πρέπει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες  για το μηχανισμό στήριξης της Ελλάδας.

Οι Financial Times αναφέρουν ότι το ΔΝΤ εξετάζει το ενδεχόμενο να αυξήσει τη συμμετοχή του στο ποσό διάσωσης για την Ελλάδα κατά 10 δις ευρώ, ενώ υπενθυμίζει ότι ο Τρισέ  έχει πει ότι δεν τίθεται θέμα χρεοκοπίας της Ελλάδας.Την ίδια στιγμή το Bloomberg, υποστηρίζει ότι η γερμανική κυβέρνηση προωθεί νομοσχέδιο για βοήθεια στην Ελλάδα ύψους 8,4 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Παράλληλα η υπηρεσία Dow Jones Newswires επικαλείται έγγραφο της γερμανικής κυβέρνησης, που αναφέρει ότι οι διαπραγματεύσεις ΔΝΤ – ΕΕ για την παροχή βοήθειας στην Ελλάδα θα έχουν ολοκληρωθεί στις 2 Μαΐου, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα συζητήσουν το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων στις 4 Μαίου, το ελληνικό κοινοβούλιο θα συζητήσει το θέμα στις 6 ή τις 7 Μαίου και στις 10 Μαίου θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη των ηγετών των χωρών – μελών της ΕΕ.

Μέσα σε αυτή την κατάσταση συναγερμού, την Τετάρτη ο επικεφαλής του ΔΝΤ  Ντομινίκ Στρος Καν, θα συναντηθεί με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ, και τους επικεφαλής των κοινοβουλευτικών ομάδων του γερμανικού κοινοβουλίου. Στη Γερμανία θα βρεθούν επίσης ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν Κλόντ Τρισέ, ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας, Ρόμπερτ Ζέλικ, και ο γενικός γραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Εργασίας, Χουάν Σομάδια.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:33