search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 16:27
MENU CLOSE

Η ΕΚΤ μείωσε το βασικό της επιτόκιο

02.05.2013 17:54
Ντράγκι: Οι λεπτομέρειες του προγράμματος  ποσοτικής χαλάρωσης – Στις 5 Μαρτίου η απόφαση για τις ελληνικές τράπεζες - Media

Στη μείωση του βασικού της επιτοκίου κατά 25 μονάδες βάσης στο 0,50% προχώρησε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο πρόεδρός της Μάριο Ντράγκι.

Στη μείωση του βασικού της επιτοκίου κατά 25 μονάδες βάσης στο 0,50% προχώρησε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο πρόεδρός της Μάριο Ντράγκι.
 
Ο πρόεδρος της ΕΚΤ δικαιολόγησε την απόφαση για τη μείωση των επιτοκίων αναφερόμενος στην εξασθένηση της οικονομίας της Ευρωζώνης. «Οι συνολικές συνθήκες στην αγορά εργασίας παραμένουν αδύναμες. . . το ασθενές οικονομικό κλίμα συνεχίσθηκε φέτος την άνοιξη. Η μείωση των επιτοκίων αναμένεται να συμβάλει στην ενίσχυση της ανάκαμψης αργότερα στη διάρκεια του έτους», σημείωσε.
 
Η ΕΚΤ, πρόσθεσε ο ίδιος, θα συνεχίσει να δανείζει τις τράπεζες όσα κεφάλαια χρειάζονται έως την 8η Ιουλίου 2014 με βάση τη διαδικασία των δημοπρασιών με σταθερό επιτόκιο. Ο επικεφαλής της ΕΚΤ σημείωσε ότι το κεντρικό πιστωτικό ίδρυμα της ΕΕ έχει αρχίσει διαβουλεύσεις με «ευρωπαϊκούς θεσμούς για πρωτοβουλίες που θα προωθήσουν μία λειτουργική αγορά για τιτλοποιημένα ομόλογα που θα έχουν ως ενέχυρο δάνεια σε μη τραπεζικές επιχειρήσεις». Ο κ. Ντράγκι επανέλαβε σήμερα ότι η πολιτική της ΕΚΤ δεν μεταδίδεται ομοιόμορφα σε όλη την Ευρωζώνη.
 
«Για να διασφαλίσουμε την επαρκή μετάδοση της νομισματικής πολιτικής, είναι σημαντικό να υποχωρήσει περαιτέρω ο κατακερματισμός των πιστωτικών αγορών της Ευρωζώνης», υπογράμμισε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 16:26