search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 13:24
MENU CLOSE

Μήπως το κουνούπι «εκπυρσοκρότησε»;

03.05.2013 07:40
Μήπως το κουνούπι «εκπυρσοκρότησε»; - Media

Προ ημερών, στο συνέδριο του Economist, ο Σαμαράς προειδοποιούσε τους δύο εταίρους, να τελειώνουν με τις διαφωνίες, και τις ίντριγκες, γιατί η κυβέρνηση μπορεί να τα βγάλει πέρα με τα «θηρία», αλλά να πάει από «τσίμπημα κουνουπιού». 

Προ ημερών, στο συνέδριο του Economist, ο Σαμαράς προειδοποιούσε τους δύο εταίρους της συγκυβέρνησης, να τελειώνουν με τις διαφωνίες, τις κόκκινες γραμμές και τις ίντριγκες, γιατί η κυβέρνηση μπορεί να τα βγάλει πέρα με τα «θηρία», αλλά να πάει από «τσίμπημα κουνουπιού». 

Δεν πρόλαβε να αποσώσει τη φράση του – που λέει ο λόγος – και έσκασε η υπόθεση για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ και τη μαύρη τρύπα των 114 εκ. ευρώ που αφορά την οικονομική διαχείριση της περιόδου ΓΑΠ. Υπόθεση η οποία πέρα από το ηθικής τάξης ζήτημα, αποσταθεροποιεί περαιτέρω το ΠΑΣΟΚ εισέρχεται σε νέο κύκλο εσωκομματικών ξεκαθαρισμάτων και συγκρούσεων με άγνωστη προς το παρόν κατάληξη.

Ενδεχομένως δε, η σφαγή σε κορυφαίο επίπεδο μεταξύ του «πρώην» και του «νυν» και όσων στοιχίζονται πίσω τους να  βγάλει στη φόρα πολύ περισσότερα «άπλυτα». Μετά την αρχική «εχθροπραξία» της διαρροής ότι ελέγχεται η περίοδος Παπανδρέου, ακολούθησαν διαρροές με πιο γαργαλιστικές λεπτομέρειες για το κόστος των ταξιδιών του ΓΑΠ στο εξωτερικό. 

Με τον Άκη στο εδώλιο, στο πρόσωπο του οποίου επιχειρείται να περιοριστεί η ζημιά, ως «μεμονωμένη περίπτωση» (αλλά δεν…), με την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ και τώρα με την οικονομική διαχείριση της περιόδου 2004 – 2010 μιλάμε μόνο για όσα είναι στην επιφάνεια αυτή τη στιγμή – το ΠΑΣΟΚ είναι ο πλέον εκτεθειμένος εταίρος εκ των τριών εταίρων. Κάτι σαν ένας «επίορκος» στην κυβέρνηση η οποία θα επιχειρήσει το επόμενο διάστημα να «απομακρύνει» …επίορκους ανοίγοντας την κερκόπορτα στην κατάργηση της μονιμότητας στο δημόσιο. 

Έχει ενδιαφέρον να παρακολουθήσουμε πώς θα το κάνει αυτό ακριβώς…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 13:24