search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:34
MENU CLOSE

Μείωση του φόρου στη μεταβίβαση ακινήτων

04.05.2013 06:32
Μείωση του φόρου στη μεταβίβαση ακινήτων - Media

Μείωση από το καλοκαίρι του φόρου μεταβίβασης των ακινήτων προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας σημειώνοντας πως το κενό εσόδων θα καλυφθεί από άλλες πηγές. Αναμένεται μείωση και του ΦΠΑ για αγορά νεόδμητου σπιτιού.

Μείωση του φόρου μεταβίβασης των ακινήτων προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας σημειώνοντας πως το κενό εσόδων θα καλυφθεί από άλλες πηγές στο πλαίσιο των αλλαγών στο φορολογικό καθεστώς για τα ακίνητα. Ταυτόχρονα αναμένεται μείωση, έως και πέντε μονάδες στον ΦΠΑ για αγορά νεόδμητου σπιτιού(από 23% στο 18%).

Σύμφωνα με τον κ. Στουρνάρα, η κυβέρνηση έχει τη σύμφωνη γνώμη των δανειστών.
 
Με δήλωσή του στο «Έθνος της Κυριακής» ο Γιάννης Στουρνάρας αναφέρει πως «η μείωση της φορολογίας στις αγοραπωλησίες των ακινήτων βρίσκεται στον κυβερνητικό σχεδιασμό για την τόνωση της κτηματαγοράς προσθέτοντας ότι «οι δημοσιονομικές απώλειες θα καλυφθούν από άλλες πηγές εσόδων στο πλαίσιο των αλλαγών στο φορολογικό καθεστώς για τα ακίνητα».

Η νέα ρύθμιση θα περιλαμβάνει την πλήρη κατάργηση των αμοιβών δικηγόρων στη σύνταξη των συμβολαίων ενώ θα συνδυασθεί με τις επικείμενες αναπροσαρμογές στις αντικειμενικές αξίες και αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή μέσα στο καλοκαίρι.

Ο φόρος μεταβίβασης θα μειωθεί στο 4% από 8% για το τμήμα της αξίας του ακινήτου μέχρι 20.000 και στο 5% από 10% για το ποσό πάνω από τις 20.000 ευρώ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:34