search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:53
MENU CLOSE

Ισραηλινά αεροσκάφη πραγματοποίησαν αεροπορική επιδρομή στη Συρία

04.05.2013 09:37
Ισραηλινά αεροσκάφη πραγματοποίησαν αεροπορική επιδρομή στη Συρία - Media

Ισραηλινά αεροσκάφη πραγματοποίησαν αεροπορική επιδρομή στη Συρία, ανακοίνωσε σήμερα πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας στην περιοχή.

Ισραηλινά αεροσκάφη πραγματοποίησαν αεροπορική επιδρομή στη Συρία, ανακοίνωσε σήμερα πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας στην περιοχή, επιβεβαιώνοντας δήλωση αμερικανού αξιωματούχου.
 
Η επίθεση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή μετά την έγκρισή της από το υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας του Ισραήλ υπό τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου στη διάρκεια μυστικής συνάντησης το βράδυ της Τρίτης, σύμφωνα με την ίδια πηγή που ζήτησε να μην κατονομαστεί.
 
Ο στόχος της επίθεσης δεν ήταν εγκαταστάσεις με συριακά χημικά όπλα, πρόσθεσε η πηγή.
 
Οι ισραηλινοί αξιωματούχοι έχουν αρνηθεί να σχολιάσουν το περιστατικό αυτό, το οποίο μετέδωσαν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης αργά την Παρασκευή.

Δεν θέλει να στείλει στρατό στη Συρία ο Ομπάμα, αλλά…

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, δήλωσε ότι δεν προβλέπει να στείλει εκ των προτέρων αμερικανούς στρατιώτες στο συριακό έδαφος, αν αποδειχτεί ότι το καθεστώς Ασάντ κατέφυγε στη χρήση χημικών όπλων.
 
"Δεν εξετάζω την εκδοχή πως η αποστολή αμερικανών στρατιωτών στο συριακό έδαφος θα ωφελούσε τις ΗΠΑ και επίσης θα ωφελούσε τη Συρία", δήλωσε ο Ομπάμα σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με την ομόλογό του από την Κόστα Ρίκα Λάουρα Τσιντσίγια στο Σαν Χοσέ, όπου πραγματοποιεί 24ωρη επίσκεψη.
 
Ο Ομπάμα, ο οποίος δέχεται πιέσεις να δράσει πιο αποφασιστικά στο θέμα της συριακής κρίσης από την περασμένη εβδομάδα που η κυβέρνησή του για πρώτη φορά έκανε λόγο για χρήση χημικών όπλων από το καθεστώς Ασάντ – κάτι που αποτελεί "κόκκινη γραμμή" σύμφωνα με την αμερικανική ορολογία – άφησε ένα περιθώριο ελιγμών.
 
"Γενικά δεν αποκλείω τίποτε ως αρχηγός του αμερικανικού στρατού γιατί οι συνθήκες αλλάζουν και πρέπει να είμαι σίγουρος ότι έχω όλες τις εξουσίες των ΗΠΑ για να υποστηρίξω τα αμερικανικά συμφέροντα εθνικής ασφαλείας", πρόσθεσε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:52