search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 09:30
MENU CLOSE

«Ξεσπάθωσε» ο Ρέσλερ κατά Μπαρόζο

04.05.2013 17:48
«Ξεσπάθωσε» ο Ρέσλερ κατά Μπαρόζο - Media

«Είναι ανεύθυνο όταν ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αμφισβητεί την πολιτική δημοσιονομικής προσαρμογής στις χώρες της ΕΕ», είπε ο Ρέσλερ μιλώντας στη Νυρεμβέργη.

Μπορεί ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να είχε μόνον καλά λόγια για την πολιτική του Βερολίνου και την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας και αντικαγκελάριος Φίλιπ Ρέσλερ ωστόσο δεν «μάσησε» τα λόγια του.

«Είναι ανεύθυνο όταν ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αμφισβητεί την πολιτική δημοσιονομικής προσαρμογής στις χώρες της ΕΕ», είπε ο Ρέσλερ μιλώντας στη Νυρεμβέργη, στη νότια Γερμανία, όπου το κόμμα του, οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP) πραγματοποιεί το συνέδριό του ως την Κυριακή για να συζητήσει και να εγκρίνει το πρόγραμμά του ενόψει των βουλευτικών εκλογών, που πρόκειται να διεξαχθούν σε πέντε μήνες.

Οι Ελεύθεροι Δημοκράτες, που κυμαίνονται περί το 5% στις δημοσκοπήσεις, πρέπει οπωσδήποτε να περάσουν αυτό το όριο για να παραμείνουν στην Μπούντεσταγκ στις βουλευτικές εκλογές της 22ας Σεπτεμβρίου.

Στελέχη των συντηρητικών και των φιλελεύθερων που συναποτελούν την κυβέρνηση συνασπισμού της καγκελαρίου Άγγελας Μέρκελ, επέκριναν την παράταση δύο ετών που δόθηκε στη Γαλλία από τις Βρυξέλλες για να εκπληρώσει τα κριτήρια που έχει ορίσει η ΕΕ για την μείωση του ελλείμματός της κάτω από το 3%.

«Πρέπει να ενισχύσουμε την ανάπτυξη. Να ανατάξουμε τους προϋπολογισμούς. Πρέπει να κάνουμε αποταμιεύσεις», επέμεινε ο Ρέσλερ.

Ο ίδιος μάλιστα ανέφερε πως «Η Γερμανία δίνει το καλό παράδειγμα» στην υπόλοιπη Ευρώπη σε ό,τι αφορά την οικονομική πολιτική και την δημοσιονομική προσαρμογή, υποστήριξε. «Δεν δαπανούμε περισσότερα. Αλλά λιγότερα», σημείωσε ο ηγέτης του FDP, τη στιγμή που ακριβώς για το λόγο αυτό η Γερμανία δέχεται κριτική.

Ο Ρέσλερ υπενθύμισε πως το Βερολίνο αναμένει να παρουσιάσει το 2014 έναν ισοσκελισμένο προϋπολογισμό, τον πρώτο έπειτα από 40 χρόνια.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε πάντως υπερασπίστηκε την απόφαση της Επιτροπής να δώσει μια διετή παράταση στη Γαλλία για να επιτύχει τους καθορισμένους δημοσιονομικούς στόχους της.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 09:26