search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 04:03
MENU CLOSE

Ισραηλινή επίθεση κοντά στη Δαμασκό

05.05.2013 06:42
Ισραηλινή επίθεση κοντά στη Δαμασκό - Media

Επίθεση με ρουκέτες πραγματοποίησαν τα ξημερώματα της Κυριακής οι ισραηλινοί σε συριακή στρατιωτική βάση στα περίχωρα της Δαμασκού, όπως αναφέρουν συριακά μέσα. 

Επίθεση με ρουκέτες πραγματοποίησαν τα ξημερώματα της Κυριακής οι ισραηλινοί σε συριακή στρατιωτική βάση στα περίχωρα της Δαμασκού, όπως αναφέρουν συριακά μέσα. 

Στη συγκεκριμένη στρατιωτική εγκατάσταση πιστεύεται ότι γίνονται έρευνες για χημικά όπλα.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα..

Μόλις ένα 24ωρο νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι οι ισραηλινοί πραγματοποίησαν αεροπορική επιδρομή στη Συρία με στόχο «πακέτο» πυραύλων, το οποίο -σύμφωνα με τους ίδιους- είχε ως αποδέκτη την οργάνωση Χεζμπολάχ του Λιβάνου.

Η νέα επίθεση στα περίχωρα της Δαμασκού προκάλεσε την έντονη αντίδραση της συριακής κυβέρνησης.

«Η νέα ισραηλινή επίθεση αποτελεί προσπάθεια ανύψωσης του ηθικού των τρομοκρατικών ομάδων που επιτίθενται στο Στρατό μας» μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της Συρίας.

Δημοσιογράφος συριακού ΜΜΕ είπε στο BBC ότι ήταν η «ισχυρότερη έκρηξη» που έχει σημειωθεί στην πόλη από την έναρξη του εμφυλίου, πριν από δύο χρόνια.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι κάτοικοι της περιοχής ένιωσαν «κάτι σαν σεισμό» προτού ακουστούν οι εκρήξεις, γεγονός που δείχνει ότι κατά πάσα πιθανότητα οι πύραυλοι χτύπησαν βαθιά στη συγκεκριμένη εγκατάσταση.

Προς το παρόν δεν έχει υπάρξει επίσημη ανακοίνωση από πλευράς Ισραήλ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 02:15