search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 00:12
MENU CLOSE

Μια χειροποίητη Βίβλος

06.05.2013 21:00
Μια χειροποίητη Βίβλος - Media

Ο 63χρονος Φίλιπ Πάτερσον είναι ένας πολύ θρήσκος άνθρωπος. Ψηλός, με ξυρισμένο κεφάλι, ο μαύρος Αμερικανός  πέρασε πολλά στη ζωή του.

Ο 63χρονος Φίλιπ Πάτερσον είναι ένας πολύ θρήσκος άνθρωπος. Ψηλός, με ξυρισμένο κεφάλι, ο μαύρος Αμερικανός  πέρασε πολλά στη ζωή του. Συνταξιοδοτήθηκε από τη δουλειά του σαν διακοσμητής εσωτερικών χώρων και έψαχνε τρόπο να κάνει κάτι δημιουργικό.
Ο Πάτερσον είναι ομοφυλόφιλος και ο σύντροφος του Μοχάμεντ μουσουλμάνος. Το 2007 ο Μοχάμεντ του είπε πως στο Ισλάμ είναι παράδοση για τους πιστούς η αντιγραφή του Κορανίου. Ο Πάτερσον απάντησε ότι η Βίβλος είναι πολύ μεγάλη. «Τότε πρέπει να το κάνεις» του απάντησε ο σύντροφός του.
Μάζεψε χαρτιά, μολύβια και στιλό και ξεκίνησε. Μια δουλειά χρονοβόρα και καθόλου εύκολη. Καθισμένος σε ένα γραφείο κοντά στο κρεβάτι του, ξεπέρασε σοβαρές ασθένειες, AIDS και αναιμία, με τη δύναμη του εγχειρήματός του. Στην καθολική εκκλησία η Αγία Γραφή αποτελείται από 73 βιβλία, 46 της Παλαιάς Διαθήκης και 27 της Καινής, κάθε ένα από τα οποία περιλαμβάνει πολλές χιλιάδες λέξεις. Άλλα είναι γραμμένα στα ιουδαϊκά, άλλα στα αγγλικά και κάποια στα ελληνικά.
Τίποτα από αυτά δεν αποτέλεσε εμπόδιο για τον Πάτερσον. Δεν τον σταμάτησε ούτε ο χαμός του συντρόφου του. Πήρε δύναμη από τα όσα διάβαζε στη Βίβλο και είχε δικό του σύστημα αντιγραφής. Με το αριστερό χέρι σημάδευε την πρωτότυπη λέξη, με το δεξί την αντέγραφε στα χαρτιά του.
Το εγχείρημα ολοκληρώνεται στις 11 του μήνα. Τότε ο Πάτερσον θα παρουσιάσει τη δουλειά του στην εκκλησία του στην οποία θα δωρίσει το σπάνιο έργο του. Σπάνιο γιατί εδώ και πάρα πολλά χρόνια ουδείς έχει κάνει κάτι ανάλογο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 00:12